Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kometa porazila Vítkovice poosmé v řadě a posunula se na šesté místo

Vítkovice se ve 23. kole hokejové extraligy snažily napravit špatnou statistiku, kterou s Brnem mají, jenže Kometa dokázala zvítězit hubeným rozdílem 3:2, a to pro Ostravany znamenalo už osmou porážku s úřadujícím mistrem v řadě. Brňané si rozložili tři branky do všech třetin, Barinka, Mallet i Hruška nadělili góly do vítkovické branky hned po příchodu z kabin. Kometa se v tabulce vecpala do postupové šestky, Vítkovice jsou třetí.

Peter Mueller a Patrik Bartošák
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Na rozdíl od předcházejícího nevydařeného domácího duelu s Olomoucí vsadila Kometa hned v úvodu na nátlakový hokej. Získala územní převahu a tlak rychle zúročila. Ve třetí minutě střela obránce Barinky od modré čáry proklouzla za záda brankáře Bartošáka.

Vítkovice ale na odpověď dlouho nečekaly. O tři minuty později po rychlém protiútoku Zdráhal překonal Vejmelku, který tentokráte dostal přednost před Kašíkem.

Kometa si udržovala převahu, chybělo jí ale navzdory střelecké aktivitě přesnější zakončení. Vrátit vedení na stranu domácích mohl osamocený Holík, na Bartošáka ale nevyzrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Vítkovice

Také ve druhé třetině se Brňané v oboustranně útočném hokeji dostávali častěji ke střelbě. Ve 25. minutě se po rychlé kombinační akci Schause se Zohornou prosadil Mallet a Kometa opět vedla.

Třetí gól přidali domácí hned na začátku třetí části, kdy se po hrubé chybě Květoně v rozehrávce dostal k puku Hruška a bez problémů překonal Bartošáka.

O klid v závěru utkání se ale Brňané trestuhodně připravili při vlastní přesilovce, kdy nechali prostor k úniku Romanovi, jenž vstřelil kontaktní gól. Necelé tři minuty před koncem zápasu se ještě Vítkovice pokusily při hře bez brankáře vyrovnat, těsnou výhru ale domácí hokejisté ubránili.

Branky a nahrávky:3. Barinka, 25. Mallet (R. Zohorna, Schaus), 42. J. Hruška - 6. P. Zdráhal (Šidlík, Š. Stránský), 52. O. Roman. Rozhodčí: Horák, A. Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 1:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Vejmelka - O. Němec, Barinka, Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Mallet, J. Hruška, R. Zohorna - Plášek, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Střondala, Horký. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Šidlík, Gregorc, T. Černý, J. Mrázek - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Baláž, Pytlík, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.

Ohlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "Podali jsme dnes vynikající výkon. Byli jsme agresivní, vyhrávali souboje. Získali jsme vedení. Celé mužstvo pracovalo podle našich představ na základě přípravy na zápas. Jediné, co naší hře chybělo, byly góly. Hokej je ošidný v tom, že když je nedáte a máte převahu, tak nějaký gól z protiútoku soupeř vstřelí. Vítkovice využily jedinou šanci při naší druhé přesilovce, kdy daly v oslabení druhý gól. Ze zápasu bylo najednou drama. Bylo by nezasloužené, kdybychom dnes nějaký bod ztratili. Kluci nechali na ledě všechno, pracovali jako tým. Za vynikající podpory diváků jsme zápas dotáhli do vítězného konce."

Jakub Petr (Vítkovice): "V začátku utkání měla Kometa parádní pohyb s agresivním forčekingem. S tím jsme počítali. Ale věci, které nás zdobily v minulých utkáních, ať je to větší počet vyhraných soubojů, rychlejší rozhodování a pohyb na puku, nám dnes chyběly. Kometa nás dostávala pod tlak. Když se podíváme na výsledek, tak jsme po ubráněných oslabeních měli více ze hry. V těchto chvílích vypadala hra podle našich představ. Hlavně v posledních deseti minutách. Povedla se nám i power-play, v níž jsme měli šanci vyrovnat. Ale bylo by to vůči domácím nespravedlivé, kdybychom vezli domů nějaký bod."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články