Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chomutov dotahoval, nakonec ale Vítkovicím těsně podlehl

Ani angažování finského útočníka Marjamäkiho Chomutovu nepomohlo, Piráti prohráli v 7. extraligovém kole v domácím prostředí 2:3 s Vítkovicemi a dál čekají na první bodový zisk. Ostravané vedli v polovině zápasu už 3:0, Huml se Stránským sice dokázali ještě do druhé přestávky snížit, na vyrovnání už ale domácí nedosáhli. Vítěznou branku vstřelil ve 29. minutě Jan Schleiss. 

Vladimír Růžička
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Utkání mezi tabulkově vzdálenými soupeři začalo z obou stran aktivně, první větší možnost měli Piráti, kteří i přes několik šancí přesilovku nevyužili.

Vítkovice hrozily z rychlých protiútoků, v jednom byl na konci akce Lev, jehož vychytal Lukeš. Ten už ale nestačil na úplně osamoceného Tybora, na něhož do konce dějství navázal ještě Zdráhal střelou z dálky.

"Po první třetině jsme si něco řekli a předváděli ještě soustředěnější hokej. Hráli jsme do těla a začali nutit Vítkovice k chybám. Z toho pramenily i všechny šance ve druhé třetině včetně mého gólu. Začátek zase zápas hodně ovlivnil, prohrávali jsme 0:2 a dostali nešťastný třetí gól z malinkaté chybičky při střídaní," řekl chomutovský útočník Ivan Huml.

Od začátku druhé třetiny si šli Chomutovští pro snížení, což vyústilo pouze v tlak a nepotrestaný faul hostů, kteří před polovinou střetnutí udeřili potřetí - Schleiss se prosadil ranou do horního rohu.

Zbytek druhé části byl v režii Chomutova. "Byla to pro mě dost kuriózní branka, jelikož to bylo moje první oslabení v sezoně. Bekovi přeskočil puk hokejku a já jsem mu do toho ještě píchl. Byl v jízdě vzad, takže to měl hodně těžké, a já už jsem jenom musel proměnit samostatný únik. Jsem rád, že jsem se konečně trefil," uvedl forvard Jan Stránský.

Rychlou odpověď našel Huml, na něhož ve vlastním oslabení navázal ještě Stránský. Rázem vedli Ostravané jen o gól a zápas byl znovu otevřený. Vyrovnat mohl Dlouhý, který neproměnil samostatný únik. Po oddechovém času Vítkovic měl šanci ještě Růžička, jenž minul úplně prázdnou branku.

"Dvě třetiny jsme byli lepším týmem, chybělo nám ve třetí části trochu štěstíčka, protože jsme měli hodně šancí. Škoda, že jsme ještě už ve druhé třetině nesrovnali na 3:3, jeli jsme sami na bránu. Bude nás to hodně dlouho mrzet, protože jsme si body zasloužili," dodal Huml.

Ze závěrečné potyčky si přenesli domácí do třetí třetiny přesilovku, ale nevyužili ji. O chvilku později si vedly stejně i Vítkovice.

V následujících minutách měl Chomutov velký tlak, hosté se jen s obtížemi dostávali k vystřídání, jenomže Piráti o vyrovnání usilovali marně.

Nejblíže třetímu gólu byl novic Marjamäki, jehož teč skončila na spojnici tyčí. Gól v oslabení mohl vsítit i Szturc, jenž ale velkou chybu Lukeše nepotrestal. Závěrečná power-play v podání Pirátů po oddechovém času vyšla naprázdno.

Piráti Chomutov - HC Vítkovice 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 33. Huml, 35. J. Stránský - 15. Tybor (O. Roman), 18. P. Zdráhal (Š. Stránský, De la Rose), 29. Schleiss (Szturc, Šidlík). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 2911.

Chomutov: Š. Lukeš - J. Mrázek, Jank, Knot, Štich, Valach, Dietz, od 30. navíc Blaha - Marjamäki, V. Růžička ml., Sklenář - Skokan, Huml, Tomica - J. Havel, Klhůfek, Koblasa - J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Vítkovice: Bartošák - De la Rose, Výtisk, Šidlík, D. Krenželok, Baranka, Hrbas - Schleiss, Lev, Szturc - Pytlík, Mahbod, Dej - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.

Vladimír Růžička starší (Chomutov): "První třetinu jsme neměli dobrou. Ve druhé části už se soupeř dostal do vedení 3:0, ale tím, že jsme dali první branku, jsme se dostali do hry. Potom jsme začali Vítkovice přehrávat. Měli jsme hodně našlápnuto k tomu, abychom konečně bodovali, ale, bohužel, se nám to nepovedlo. Výkon mužstva byl dobrý, navázali jsme na výkon na Spartě, ale musíme dál pracovat. Nic jiného než tvrdá práce nás k bodům nedostane."

Jakub Petr (Vítkovice): "Mám rozpolcené pocity. Degradujeme svůj výkon z první poloviny utkání. Dostali jsme Chomutov do hry, což bylo podobné jako v utkání se Zlínem. Jsme spokojeni se třemi body. Jedna strana je ta urputná bojovnost s vynikajícím výkonem gólmana, na čemž chceme stavět. A pak na druhou stranu musím přiznat, že si Chomutov body zasloužil."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články