Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chomutov reaguje na bídný start do sezony. Přichází finský útočník Marjamäki

Poslední místo bez bodu, na to muselo vedení Chomutova zareagovat. Piráty posílil finský útočník Masi Marjamäki. Třiatřicetiletý odchovanec Ässätu Pori, který má na kontě jeden zápas v NHL za New York Islanders a má i zkušenosti z KHL, podepsal s Piráty smlouvu do konce této sezony. 

Masi Marjamäki ve finské reprezentaci v souboji s Denisovem
zdroj: ČTK/AP autor: Ivan Sekretarev

Pokud klub stihne vyřídit administrativní záležitosti, měl by Marjamäki nastoupit poprvé už v pátečním duelu 7. kola doma proti Vítkovicím. "Získali jsme zkušeného útočníka, od kterého si slibujeme hlavně vylepšení naší hry směrem dopředu a také góly. V minulosti ukázal, že je umí dávat," uvedl sportovní manažer a hlavní kouč Chomutova Vladimír Růžička. "Pořád se ale rozhlížíme po dalších možnostech doplnění týmu," dodal.

Marjamäki v minulé sezoně působil nejdříve v Jokeritu Helsinky v KHL, kde nasbíral ve 24 zápasech čtyři body za dvě branky a dvě asistence. Na konci ledna se přesunul do druhé nejvyšší švédské soutěže do celku Almtuna IS, za který stihl 19 utkání a osm bodů (6+2).

Marjamäki prošel hned dvakrát draftem NHL. V roce 2003 si jej zvolil ve druhém kole na 66. pozici Boston, který s ním však neuzavřel kontrakt. O dva roky později po něm sáhli v pátém kole na 144. pozici Islanders. Do zámoří odešel Marjamäki v roce 2002 a hrál tři roky juniorskou WHL za Red Deer a Moose Jaw.

V dalších dvou ročnících hrál na farmě Islanders v Bridgeportu v AHL a v jednom utkání v NHL nebodoval. V roce 2007 se vrátil do Ässätu Pori, po roce se stěhoval do Ilvesu Tampere, kde strávil šest sezon. Potom hrál rok za Tapparu Tampere a v sezoně 2015/16 znovu za Ässät.

Před dvěma roky zamířil do Jokeritu a v jeho dresu v KHL zaznamenal v 64 utkáních čtyři góly a osm přihrávek. Účastník dvou mistrovství světa do 20 let sehrál v minulosti v dresu Finska také dva turnaje Euro Hockey Tour.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články