Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Vítkovice po dvou prohrách zabraly. Vlétly na Zlín a po 23 minutách bylo hotovo

Vítkovice v dohrávce 6. kola hokejové extraligy jasně přehrály Zlín 3:0. Po skvělém vstupu do sezony a třech výhrách za sebou z minulých dvou utkání získaly jen bod a teď znovu zvítězily i bez dlouhodobě zraněných útočníka Rostislava Olesze a obránce Petera Tršky. V utkání s Berany šli do vedení v osmé minutě, kdy otevřel skóre Lukáš Kucsera, a k němu se přidal Roman Szturc a ve 23. minutě Patrik Zdráhal. Brankář Patrik Bartošák si připsal jedenáctou nulu v kariéře v extralize.

Hokejisté Vítkovic se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Domácí se už bez dlouhodobě zraněných Olesze a Tršky pustili do soupeře s vervou a Schleiss hned v první minutě promarnil slibnou šanci k otevření skóre. Vítkovice ale stupňovaly aktivitu a v osmé minutě, těsně po nevyužité přesilovce, se do odraženého puku z levého kruhu prudce bez přípravy opřel Kucsera a Sedláček už se nestihl přesunout.

"Začali jsme aktivně, tlačili jsme se do koncovky a dali jsme z toho i nějaké góly. Hlavní jsou tři body, ty jsme potřebovali jako sůl," uvedl Zdráhal.

Ostravané dohrávali první část v tlaku. Jejich vedení navýšil ve 13. minutě Szturc, který si pro změnu na pravém kruhu odstoupil od obránce a příklepem ideálně trefil Lvovu přihrávku zpoza brány. Szturc měl posléze na hokejce i třetí branku, ale puk se po jeho průniku obloučkem snesl na horní tyčku. 

"Prvních deset minut jsme měli dobrých, pak jsme ale nevím proč přestali hrát. Zatáhli jsme se a dali nám dva góly," řekl zlínský útočník Michal Poletín.

Zlínští mohli znovu rozdat karty v úvodu druhé třetiny. Jenomže Fořt orazítkoval tyčku a okamžitě z protiútoku jim zasadil po bleskovém kontru třetí gólový úder Zdráhal. Vítkovice i ve druhém dějství tahaly za delší konec provazu, ale další možnost Zdráhala Sedláček zlikvidoval. "Druhá třetina byla jedna z nejhorších, co jsme letos vůbec odehráli. Před třetí jsme si řekli, že za těch dvacet minut se se stavem 0:3 dá ještě něco udělat. Ale bohužel se nám nepodařilo dát nějaký gól, aby trošku znervózněli," dodal Poletín.

Zlín až v třetí třetině výrazně přidal a potlačil převahu protivníka. Hned zkraje přečkal minutu a půl v oslabení tři na pět, ale pak se s lepším pohybem zákonitě dostavil tlak i příležitosti. Vyložené šance si však hosté navzdory zvýšené aktivitě nevytvořili a pološance nemohly s přehledem chytajícího Bartošáka zaskočit.

"Abych řekl pravdu, zápas mi připadal takový docela jednostranný. Až na posledních deset minut jsme zápas ovládali. Klobouk dolů, jak jsme to vzadu utáhli a ubruslili," prohlásil Bartošák.

Až těsně před koncem byl blízko snížení Fořt, ale neuspěl, a než se hosté nadechli k power-play, jejich zbytky nadějí v 59. minutě faulem pohřbil Kubiš.

Dohrávka 6. kola hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - PSG Berani Zlín 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Kucsera (Š. Stránský, P. Zdráhal), 12. Szturc (Lev), 23. P. Zdráhal (Š. Stránský). Rozhodčí: Kika, Pešina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 4003.

Sestavy:

Vítkovice: Bartošák - De la Rose, Výtisk, Šidlík, D. Krenželok, Baranka, Hrbas - Szturc, Lev, Schleiss - Dej, Mahbod, Pytlík - D. Květoň, O. Roman, Tybor - Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal. Trenéři: Petr a Trnka.

Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Nosek, Žižka, Valenta, Řezníček, Matějíček - E. Kulda, Fořt, Kubiš - J. Ondráček, Karafiát, Šlahař - Poletín, P. Sedláček, Werbik - Popelka, Fryšara, Goiš. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Ohlasy trenérů:

Jakub Petr (Vítkovice): "Mužstvo uklidnila první branka. Pak jsme si vytvářeli šance a pro nás bylo důležité se vrátit na vítěznou vlnu. Rozhodla situace, kdy Zlín dal břevno a my z protiútoku dali třetí branku. Pak nám tam ale chyběl takový ten zabijácký instinkt. Soupeře jsme měli dorazit za stavu 3:0, protože pak po naší neproměněné přesilovce pět na tři byl Zlín lepší a zápas ještě mohl jít do dramatické koncovky."

Robert Svoboda (Zlín): "My jsme se chystali na soupeře s nějakou taktikou. Ten vstup do utkání nebyl špatný. Vydržel nám deset minut, domácí se pak uklidnili druhým gólem a pak měli spoustu příležitostí, kdy nás podržel Sedláček. Zápas rozhodla třetí branka, kdy jsme udělali hrubou chybu ve středním pásmu a odjeli nám dva hráči. Tím se zápas zlomil. V závěru jsme měli nějaké příležitosti, ale to bylo málo. Nezbývá nám než věřit, až se nám vrátí klíčoví hráči, kteří to budou řešit lépe."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články