Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chomutov se nezvedl ani proti Spartě a i na šestý pokus prohrál

Trápení Chomutova nekončí. Ani v šestém extraligovém utkání neuhráli Severočeši ani bod, když se Spartou prohráli na jejím ledě 1:4. To Pražané se zvedli po dvou porážkách v řadě. Dvěma asistencemi se na zisku tří bodů podíleli útočníci Andrej Kudrna a Lukáš Pech.

Sparťané se radují z gólu do sítě Chomutova
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Úvodní branka se zrodila ve 14. minutě z první vážnější akce Pražanů po pohledné přesilovkové souhře Kaliny, Pecha a zakončujícího Kumstáta, který gólem oslavil 300. zápas ve sparťanském dresu. "Všichni to udělali výborně. Skvěle zavezli puk. Petr Kalina výborně přihrál na Pecháčka a ten hned na mě. Čekal jsem, že by Lukáš mohl dávat," uvedl Petr Kumstát.

V závěru první třetiny přidali domácí druhou trefu. Kudrna se prodral po levé straně a vypálil z úhlu, brankář Stezka ale vyrazil puk pouze před dojíždějícího kapitána Vránu, jenž jej nasměroval mezi betony chomutovského gólmana.

První třetina byla velmi vyrovnaná. "Očekávali jsme, že Chomutov vyjde ze zajištěné obrany. Nejsou v lehké pozici, co se týče umístění, a takové týmy jsou nebezpečné. Dnes jsme chtěli hrát dobře v obraně. Přesilovkový gól byl velmi důležitý, stejně jako trefa Petra Vrány," uvedl sparťanský trenér Uwe Krupp. 

Hosté si ve druhém dějství vypracovali přečíslení dva na jednoho i početní výhodu, ale se všemi pokusy Pirátů si brankář Machovský bez potíží poradil. V tváří tvář proti němu neuspěl ani nikým nehlídaný kapitán Tomica.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Chomutov

"V uplynulých dvou duelech se nám nepodařilo druhý gól přidat. Dvoubrankový náskok nám zvedl sebevědomí, ale pak jsme trochu polevili a Chomutov si vytvořil pár nebezpečných šancí, Machovský nás však podržel," těšilo Kruppa.

Domácím se v závěrečné dvacetiminutovce dlouho nedařilo přidat třetí branku. Sparťanům k ní nepomohla přesilovka ani přečíslení Pecha s Formanem. V závěrečné desetiminutovce se však ještě dvakrát prosadili. Nejdříve obránce Pavelka vypálil od modré čáry přesně pod horní tyč. Následně se trefil Forman střelou na vzdálenější tyč.

Definitivní podobu výsledku stanovil 67 sekund před koncem Huml, který Machovského připravil o možné druhé čisté konto v sezoně.

"Nemáme pohodu na hokejkách. Chybí nám důraz před brankou. Problémů v naší hře je mnohem víc, nejen zakončení. Dneska jsme odehráli solidní utkání, Spartu jsme do tolika šancí nepustili, přestože dala čtyři góly. Těžko se to hodnotí, ale oproti zápasu s Plzní jsme podali lepší výkon, přesto to na body nestačilo. Samozřejmě vstup do sezony je hodně špatný," řekl Ivan Huml.

HC Sparta Praha - Piráti Chomutov 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Kumstát (Pech, Kalina), 20. P. Vrána (Kudrna, Říčka), 52. T. Pavelka (Kudrna, P. Vrána), 56. Forman (Pech) - 59. Huml (Jank, Vantuch). Rozhodčí: Bejček, Jeřábek - Jindra, Zíka. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 5971.

Sparta: Machovský - Blain, Kalina, T. Pavelka, Košťálek, Gregorc, Delisle - Kudrna, P. Vrána, Říčka - Jarůšek, Klimek, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - Černoch, Sill, Smejkal - Beran. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Chomutov: Stezka - Jank, J. Mrázek, Dietz, Knot, Štich, Valach - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Vantuch, Huml, Tomica - J. Havel, Klhůfek, Koblasa - J. Stránský, Šťovíček, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Uwe Krupp (Sparta): "První třetina byla velmi vyrovnaná. Očekávali jsme, že Chomutov vyjde ze zajištěné obrany. Nejsou v lehké pozici, co se týče umístění, a takové týmy jsou nebezpečné. V předchozích dvou utkáních jsme nedali moc gólů. Nehráli jsme sice špatně, ale nebyli jsme v zápase celých 60 minut. Dnes jsme chtěli hrát dobře v obraně. Přesilovkový gól byl velmi důležitý, stejně jako trefa Petra Vrány. V uplynulých dvou duelech se nám nepodařilo druhý gól přidat. Dvoubrankový náskok nám zvedl sebevědomí, ale pak jsme trochu polevili a Chomutov si vytvořil pár nebezpečných šancí, Machovský nás však podržel. Celkově jsme odehráli dobrý zápas a udrželi si vedení. Odehráli jsme páté utkání v deseti dnech, takže je dobré, že si všichni zítra odpočineme. Pak se začneme připravovat na příští týden."

Vladimír Růžička (Chomutov): "Přijeli jsme na Spartu s tím, že chceme dobře bránit. První třetina nevypadala z naší strany hrozně. Bohužel přesilovou hru sehrála Sparta velmi dobře, dostali jsme to tam do prázdné branky. Za stavu 0:2 jsme tam měli dvě velké šance. Trochu se trápíme v koncovce a je to vidět. Gól na 3:0 byl dost nešťastný a tím se zápas rozhodl. Hokej je o gólech a my se v nich bohužel trápíme. Musíme inkasovat méně branek a dát třeba dva góly, pak můžeme bodovat. Nemám hráčům, co vytknout, protože odehráli to, na co máme. Sparta potvrdila kvalitu a vyhrála zaslouženě."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články