Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Bruslaři chtějí vzkřísit naděje na finále, proti Třinci ale ještě neskórovali

Boj o naději čeká Mladou Boleslav a České Budějovice v semifinále extraligy. Oba celky prohrály úvodní duely v arénách favoritů a prostor k odvrácení vyřazení se pro ně výrazně zúžil. Třinec bude na ledě Bruslařského klubu usilovat již o čtvrtou finálovou účast v řadě. Sparta by si dvěma vítězstvími na jihu Čech zajistila místenku v boji o titul poprvé od roku 2016. V případě alespoň jednoho úspěchu domácích celků by série pokračovaly pátými zápasy v pondělí. Přímý přenos utkání Mladá Boleslav - Třinec sledujte od 16:40 na ČT3 a webu ctsport.cz.

Třinec spoléhá na precizní obranu, která inkasovala v play-off jen tři branky v šesti utkáních. Ondřej Kacetl v obou semifinálových zápasech neinkasoval při výhrách 3:0 a 1:0 po nájezdech.

"Chytá fantasticky. My mu musíme pomáhat co nejvíce, protože gólů v sérii moc nepadne. V Bolce to bude podobné jako v Třinci," řekl Vladimír Svačina, který rozhodl minule rozstřel. "Jak s Vítkovicemi, tak i teď je to zase urputné. Rozhodují maličkosti," dodal.

Obhájce titulu v letošní vyřazovací části dosud neprohrál. "Očekáváme ještě tuhou bitvu v Boleslavi," podotkl třinecký trenér Václav Varaďa, jenž bude kvůli dodatečnému disciplinárnímu trestu postrádat zkušeného kanonýra Martina Růžičku.

Po druhém duelu si Varaďa pochvaloval, že se jeho svěřencům bude po výhře lépe odpočívat. Kouč také naordinoval dobrou taktiku, jak ubránit Miloše Kelemena, který je se sedmi góly nejlepším střelcem play-off.

"Co si všímám, tak na nás nasazují nejkvalitnější beky, jaké mají, a je to těžší. Je to na nás a na celém útoku, abychom se s tím vyrovnali. Ale vytváříme si šance a věřím, že to doma prolomíme," řekl Kelemen.

Mladá Boleslav i s loňským play-off nepřekonala Kacetla 220 minut. I v základní části proti Třinci dvakrát neskórovala a prohrála všechny čtyři zápasy.

Středočeský klub ale ukázal sílu už ve čtvrtfinále, kdy dokázal porazit vítěze základní části Hradec Králové čtyřikrát za sebou a postoupil. "Od začátku budeme vyvíjet tlak," řekl Kelemen k třetímu zápasu.

Předpokládá, že Třinec nebude nic měnit. "Hrají doma i venku stejně už dlouhé roky a vyhrávají s tím tituly. Je na nás, abychom to prorazili. Neskládáme zbraně, jsme pořád na začátku série a může dopadnout jakkoliv. Věříme si na ně. Víme, jakou máme kvalitu, respektujeme tu jejich. Určitě se doma pokusíme vyrovnat na 2:2," dodal Kelemen.

Utkání České Budějovice – Sparta
zdroj: ČTK autor: Petr Skřivánek

Motor v základní části Spartu doma dvakrát porazil a věří, že uspěje i v play-off. "Je to 2:0 pro Spartu, což je fakt. My se teď musíme připravit tak, abychom doma před našimi fanoušky našli cestu k vítězství," podotkl trenér Jaroslav Modrý.

Klíč podle bývalého úspěšného obránce musí najít na překonání brankáře Júliuse Hudáčka, který drží Pražany. "Jejich brankář chytá výborně a stojí nám v cestě. Zatím je rozdílovým hráčem. Musíme najít cestu, jak mu to udělat komplikovanější," podotkl.

Optimistický je i útočník Jiří Ondráček. "Věřím, že dokážeme doma dvakrát vyhrát a do Prahy se vrátíme za stavu 2:2. Fanoušci nás poženou a určitě máme šanci," řekl.

Jihočeši podle něj musí zlepšit hlavně důraz a tlak před brankou. "V play off může vše změnit jeden gól. Jak jsem řekl, věřím, že doma vyhrajeme," dodal českobudějovický hráč.

Sparta do semifinále dobře vkročila, ale je teprve v polovině. "Bude to náročné a určitě budou hrát agresivněji než u nás. Budou nám chtít vnutit jejich styl hokeje, fanoušci je poženou. Tohle nás tam určitě čeká a musíme se tomu přizpůsobit. Určitě ale budeme chtít u nich vyhrát minimálně jeden zápas," řekl útočník Michal Řepík.

Podobně se po druhé výhře vyjádřil trenér Josef Jandač. "Musíme se na zápasy nachystat. Pořád víme o velké síle soupeře, protože hrají výborně," řekl kouč Pražanů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články