Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Vítězný gól Třince z nájezdu s otazníkem. Jistý si nejsem, přiznal Svačina

Taktická bitva bez gólu. O výhře Ocelářů nad Mladou Boleslaví rozhodl až dvěma proměněnými nájezdy Vladimír Svačina. Jeho vítězný pokus ze šesté série označil trenér Středočechů Radim Rulík za neregulérní. Zlobil se, že se puk proti pravidlům v jednu chvíli vracel.

Je nám líto, video expirovalo.
Svačinův nájezd platil podle komise rozhodčích správně, Boleslav je proti

Hostující gólman Gašper Krošejl proti Svačinovi vyjel a vystrčil hokejku. Třinecký útočník si jej ale včas všiml, kličkou si jej objel a zakončil do prázdné branky.

"Nájezdy jezdím celkem pomalu, takže jsem na to stihl zareagovat. Nechci spekulovat, jestli jsem udělal pohyb dozadu, nebo ne. Od toho jsou jiní. Ale vyhýbal jsem se jeho hokejce, a to svou hokejkou a udělal s ní pohyb dozadu. Když jedu s pukem, tak také s ním máchám dopředu dozadu. Za mě gól. Ale jistý si nejsem," uvedl Svačina.

Po vyjetí Krošelje reagoval rychle, jakoby takový pohyb předvídal. "Kecal bych, kdybych řekl, že jsem s tím počítal. Ale když jedu nájezd, mám hlavu nahoře a koukám, co brankář dělá, jak stojí. Takže když vyjel, věděl jsem, že to budu muset udělat. Všiml jsme si toho včas," vysvětlil Svačina,

Před rozhodujícím nájezdem se sám nehlásil. "Trenér mi řekl: Láďo jeď. Už po třetí třetině říkal, že věří, že vyhrajeme, že to nemá kam uhnout podle toho, jak hrajeme. Jsme rádi, že jsme mu to splnili."

Až na tohle zakončení volili všichni třinečtí hráči střelu a nepouštěli se do žádných kliček. Nešlo ale o taktický pokyn. "Trenéři to nechávají čistě na nás. Záleží, jak si kdo věří. A všichni vědí, že po osmdesáti minutách už není led ideální. Rolba to přejede na sucho, což je kolikrát horší, protože někde sníh je, někde není a puk pak jede rychleji, pomaleji, v nějaké rýze může skočit," řekl Svačina, který se prosadil v první sérii a ve třetí vyrovnal z kličky Pavel Kousal.

Třinecká jistota v brance

Třinec vyhrál oba domácí zápasy bez inkasované branky. "Jsme rádi, že jsme je zvládli. Obrovsky rádi také jsme, že má Káca (brankář Kacetl) dvě nuly, protože chytá fantasticky. My mu musíme pomáhat co nejvíce, protože gólů v sérii moc nepadne. V Bolce to bude podobné, jako tady v Třinci," řekl Svačina.

Oceláři si prozatím poradili i s Milošem Kelemenem, který je se sedmi góly nejlepším střelcem play-off. "Trenéři to tam točí, někdy proti němu pošlou jinou lajnu, nejdeme popořadě. Ale jestli na Kelemena, nebo ne, to není otázka na mě. My jen čekáme, koho trenéři pošlou a my jdeme hrát a udělat maximum," řekl.

Obhájce titulu ještě v play-off neprohrál a inkasoval pouze tři branky v šesti zápasech. "Jak s Vítkovicemi, tak teď je to zase urputné, rozhodují maličkosti. Zase to bylo o jednom gólu. Naštěstí jsme ho dali my. Vedeme 2:0, a to je to jediné, co nás teď zajímá."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články