Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Růžička kvůli faulu na Bičevskise vynechá první zápas Třince v Mladé Boleslavi

Martin Růžička dostal od disciplinární komise extraligy trest na jeden zápas za nedovolený zásah do hlavy nebo krku na lotyšského útočníka Marise Bičevskise z Mladé Boleslavi z pondělního druhého semifinále. Šestatřicetiletý Růžička nebyl za zákrok ze 76. minuty sudími Tomášem Veselým a Slovákem Peterem Stanem vyloučen. Vynechá tak čtvrteční třetí duel na ledě Bruslařů, na páteční pokračování se může vrátit do sestavy.

Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík řešil Růžičkův atak na základě podnětu středočeského klubu.

"Zákrok byl veden na protihráče v přímém držení kotouče, a to nikoli ve vysoké nájezdové rychlosti a s rukama u těla. Hráč, který upřednostnil zasažení soupeře před možností hrát puk, nicméně zneužil zranitelného postavení protihráče a při střetu vedeném z prostoru mimo jeho zorný úhel ho ramenem zasáhl do oblasti hlavy," uvedl Ujčík.

Při stanovení trestu přihlédl k tomu, že Růžička nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a Bičevskis neutrpěl podle zápisu o utkání zranění.

Mladá Boleslav v pondělí podlehla 0:1 po samostatných nájezdech a v sérii na čtyři vítězné zápasy prohrává 0:2. Růžička si letos v play-off připsal v šesti duelech tři body za asistence.

Nejproduktivnější hráč v historii třineckého klubu má celkově v extralize, kde hrál i za Spartu a Znojmo, na kontě z 751 zápasů 634 bodů za 295 branek a 339 přihrávek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články