Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Bartošák vychytal nulu s klidem. V bráně jsem mrznul, prohlásil

Připsal si 29 zákroků, přesto se hokejový gólman Patrik Bartošák ve vítkovické brance v dohrávce proti Zlínu na první čisté konto v sezoně prý moc nenadřel. Vítkovice porazily moravský celek 3:0 a reprezentační gólman si zapsal jedenáctou nulu v extralize v kariéře.

Gólman Vítkovic Patrik Bartošák si chrání levou tyčku
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Abych pravdu řekl, moc práce jsem neměl. Zápas mi připadal takový jednostranný. Až na posledních deset minut jsme ten zápas ovládali. Pro mě to bylo paradoxně utkání, ve kterém jsem se cítil nejhůře, protože jsem střelami zasypaný nebyl a to je těžké potom v tom zůstat. Ale klobouk dolů, jak jsme to vzadu utáhli," řekl Bartošák.

Podle statistiky střel přitom Zlín domácí hokejisty přestřílel 29:28. Bartošák ale připustil, že zlomek z nich byl obtížný. "Musíme říct, co to bylo za střely. Kolikrát to nahodili od červené čáry, kolikrát to zkusili od modré. Velkých šancí tam moc neměli, spíše to zkoušeli odevšud. Neřekl bych, že měli nějakou obrovskou tutovku," snižoval Bartošák své zásluhy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Zlín

Nejtěžší pro něj bylo udržet pozornost ve druhé třetině. Tam byla převaha Vítkovic nejznatelnější a Zlín vystřelil jen čtyřikrát do prostoru domácí brány. "Mrznul jsem tam... Byl to takový zápas... Ne moc dobrý na psychiku gólmana, protože neví, kdy mu přijde další střela. Kluci hráli dobře, dominovali jsme, ale pro gólmana to nebyl jednoduchý zápas. Jsem rád, že když tam něco bylo, tak se o to kluci postarali a vyčistili to," uvedl Bartošák.

Podle vítkovického gólmana se po dvou porážkách týmový projev zlepšil. Především v porovnání s pátečním utkáním v Olomouci, které Ostravané prohráli 0:2, byl prý kontrastní.

"Na tréninku jsme trochu zapracovali na střelecké potenci, stačily dva, tři tréninky a najednou se kluci rozstříleli. Využili jsme maximum, co jsme měli," dodal Bartošák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články