Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Češi i s Gulašem a Hrubcem v bráně zahájí Channel One Cup, v O2 areně vyzvou Finy

Na první vítězství v olympijské sezoně budou v pražské O2 areně útočit čeští hokejisté. Svěřenci trenéra Filipa Pešána na listopadovém Turnaji Karjaly v Linköpingu a Helsinkách ve třech duelech nebodovali a jinak moskevský Channel One Cup zahájí na domácím ledě proti Finsku. V brance nastoupí Šimon Hrubec. Přímý přenos utkání sledujte od 17:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

"Dnes začneme s Hrubcem v brance. Jsme rozhodnutí, že pojedeme do Ruska jen s dvěma brankáři. Budou se pravděpodobně střídat, každý dostane zápasy, ale zatím to necháme otevřené," řekl v on-line rozhovoru po rozbruslení asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Mimo sestavu zůstanou proti Finsku obránce Filip Pyrochta a útočníci Michal Kovařčík s Michaelem Špačkem, který se k týmu připojil až ve středu. V úterý totiž ještě hrál za Frölundu čtvrtfinále Ligy mistrů proti Leksandu. Třináctý útočníkem bude Lukáš Jašek.

"Už bychom chtěli nějaký úspěch. Vyhrát zápas, aby stouplo sebevědomí. Pochopitelně se chceme zlepšit v oslabení, být dobří v pět na čtyři a zlepšit se v koncovce. I v minulých zápasech jsme šance měli, ale bohužel jsme je nedokázali využít. To bychom chtěli zlepšit," řekl asistent trenéra českých hokejistů Martin Straka.

V součtu s mistrovstvím světa v Rize prohráli Češi čtyřikrát v řadě při skóre 5:14. S Finskem vypadli právě na šampionátu ve čtvrtfinále po porážce 0:1 a v posledním vzájemném souboji podlehli v Helsinkách 2:4. Z předchozích pěti vzájemných utkání vyhráli jediné a bylo to právě v O2 areně, kde 12. května zvítězili 2:1. Na druhou stranu v domácích duelech uspěl český výběr z posledních šesti pokusů pětkrát.

"Myslím, že to s nimi bude furt stejné. Když budou moct, tak po nás půjdou, když budou daleko od nás, tak se postaví do 1-2-2 a budou čekat. Chystali jsme se na to, měli jsme na to 1-2-2 trénink, abychom to buď dostali za ně, nebo to projeli nějakou kombinací a hráči si to vyměnili mezi sebou. My jsme ale i v zápase ve Finsku měli spoustu šancí a nedokázali jsme je proměnit," doplnil Straka.

Trenérský tým už rozhodl, kdo se z dvojice Šimon Hrubec a Roman Will postaví proti Finsku do brankoviště, ale nebude to zatím zveřejňovat. "Máme jasno," prohlásil Straka.

Poslechněte si Hokej fokus podcast nejen o reprezentaci před Channel One Cupem:

V domácím prostředí O2 areny se budou muset hokejisté vyrovnat s tím, že budou mít minimální podporu z hlediště. "Je to velká aréna. Nevím, jak je to rozdělené, jestli budou lidi nějak pospolu nebo rozlezlí, ale asi to bude trošku smutnější," konstatoval útočník Jan Kovář.

Povolenou kapacitu 1000 fanoušků bral s humorem. "Určitě bylo dřív těžší, když jsem věděl, že je táta na hokeji, ho najít. Teď ho tam uvidím rovnou od první minuty, jak bude kroutit hlavou," vtipkoval Kovář.

"Je to škoda. Ale buďme rádi, že tam bude alespoň někdo. Už jsme zažili i to, když se hrálo před prázdnými tribunami. V Rusku to bude všechno normální, tak jsem si jen říkal, když jsem o těch omezeních slyšel, jestli by se to třeba nemělo odehrát rovnou celé v Rusku, ale do toho já nevidím," doplnil Hrubec.

Hned po utkání reprezentace odletí do Moskvy, kde bude v pátek (od 13:30 SEČ) trénovat v hale CSKA Moskva v Parku legend. V sobotu tam nastoupí ve 13:30 proti domácímu Rusku a v neděli proti Švédsku (9:00).

Pravděpodobná sestava ČR:

Hrubec (Will) - Šulák, J. Jeřábek, Zámorský, Ščotka, Klok, Krejčík, Pyrochta, D. Musil - Gulaš Jan Kovář, Frolík - Řepík, Krejčí, Sobotka - Hyka, L. Sedlák, A. Nestrašil - Blümel, A. Musil, Flek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články