Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Gulaš je po přezkoumání testu na covid-19 negativní a zpět v reprezentaci

Hokejová reprezentace hlásí před Channel One Cupem návrat Milana Gulaše. Výsledky jeho testů na koronavirus byly totiž po přezkoumání negativní. Pětatřicetiletý kapitán extraligových Českých Budějovic se zúčastní už středečního tréninku. Přímý přenos utkání Česko – Finsko sledujte ve čtvrtek od 17:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

"Milan Gulaš se znovu připojil k reprezentaci. Přijel přibližně o půlnoci a dnes bude s mužstvem normálně trénovat," řekl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

"Z preventivních důvodů ale necháváme platná současná opatření, hráči budou na pokojích po jednom. A platí i naplánované další testy, které budou do zítřejšího odletu ještě dva: dnes po tréninku a zítra tak, abychom znali výsledky ještě před nástupem do letadla," dodal.

Poslechněte si Hokej fokus podcast nejen o reprezentaci před Channel One Cupem:

Jak uvedl jeden z lékařů hokejové reprezentace Antonín Chochola, původní Gulašův test s pozitivním výsledkem měl hraniční hodnoty. "Milan podstoupil několik PCR vyšetření, stejně jako i ostatní hráči. Jeden test vyšel jako hraniční, proto se odpojil od týmu, ale jakmile byl test ověřen a přetestován laboratoří, výsledek vyšel negativně," potvrdil Chochola.

Na přezkoumání byly oba vzorky. Sám Gulaš navíc nelenil a v Českých Budějovicích byl ještě na dvou dalších, na sobě nezávislých testech. Negativní výsledky mu nakonec umožnily zapojit se do boje o účast na olympijských hrách v Pekingu. Channel One Cup je pro vedení národního týmu poslední příležitostí k prověření hráčů na mezinárodní scéně.

"U snídaně nějaké hlášky proběhly. Myslím si, že Milan se těšil zpět a zvládl to úplně v pohodě. Naskočil do tréninku a těší se na utkání," popsal asistent trenéra Martin Straka.

Gulaš již v minulosti přišel z různých důvodů o start na pěti světových šampionátech a zranil se také těsně před olympijskými hrami v Pchjongčchangu v závěru generálky proti Finsku, hrané v Soulu. V letech 2010 a 2014 byl v širším kádru již v dějišti MS, ale nakonec se nedostal na soupisku a odjel.

Z velkých akcí se nakonec představil až na MS v roce 2019 v Bratislavě, kam jej kouč Miloš Říha dodatečně nominoval v průběhu turnaje. Podle Straky má velkou šanci na účast na olympiádě v Pekingu, pokud by nakonec nemohli startovat hráči z NHL.

"Je to za posledních iks let jeden z nejlepších hokejistů v naší lize. Jeho šance jet na olympiádu, kdyby nejeli kluci z NHL, je veliká. Bude se to točit kolem něho, je v první lajně a v první přesilovce. Je to jen na něm," doplnil Straka s tím, že český tým bude na Channel One Cupu na jeho souhru s Janem Kovářem a Michaelem Frolíkem hodně sázet.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články