Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

SESTŘIH: Vsetín loupil ve Zlíně a jde do vedení ve finálové sérii první ligy

Hokejisté Vsetína vedou ve finále play-off první hokejové ligy nad Zlínem 2:1 na zápasy. Třetí utkání série na ledě svého soupeře vyhrál Vsetín 5:3, když téměř celý zápas vedl. V závěrečné třetině se sice Zlín přiblížil hostům na dostřel jediného gólu, ale power-play už Zlínu nevyšla a naopak v ní potvrdil výhru hostů Luboš Rob do prázdné branky domácího celku. Čtvrtý zápas série se hraje v neděli od 17:30 opět ve Zlíně a v přímém přenosu jej můžete sledovat na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín – Vsetín

Vsetín vstoupil do utkání na jedničku. Už ve třetí minutě se neukvapil se zakončením z dobré pozice Machala, objel gólmana Hufa a zasunul snadno kotouč za brankovou čáru. Odpovědět mohl Kindl, i když se mu to nepodařilo, Berani se dočkali brzy vyrovnání. V osmé minutě pykal na trestné lavici Jenáček, Staněk zahákoval unikajícího Šlahaře a sudí nařídili trestné střílení. Šlahař ho zakončil střelou až těsně před gólmanem Žukovem a trefil se dokonale pod horní tyčku.

Přesně o dvě minuty později ale měli Vsetínští vedení zpátky na své straně – dobrou pozici mezi kruhy využil naplno Kratochvil. V 15. minutě hosté odskočili do dvoubrankového vedení, když se díky dobré práci na brankovišti prosadil podruhé v dnešním souboji Machala. Po chvilce nevyužil Vsetín přesilovku a v 18. minutě oživil naděje Beranů Süss, když snížil povedenou ranou z otočky.

Série vyloučení na obou stranách v první polovině druhého dějství změnu skóre nepřinesla, ale ve 35. minutě hráli Vsetínští v signalizované výhodě a Klhůfek skvělou tečí uklidnil hosty gólem na 4:2. Zlín dohrával třetinu v přesilovce, na kontakt se však dostal až ve 45. minutě zásluhou Gaga.

Další snaha domácích ale přišla vniveč. V samém závěru sáhli k oddechovému času i odvolání gólmana Hufa, tento risk jim ale nevyšel. Místo vyrovnání dovezl kotouč do prázdné branky Rob a definitivně rozhodl o druhém bodu v sérii pro Vsetín.

Zlínský trenér Jan Srdínko litoval úvodní části hry. "Byl to vyrovnaný zápas. My jsme měli horší vstup do utkání, první třetina se nám nepovedla. Tam bylo málo důrazu, dostávali jsme góly z předbrankového prostoru. Kluky jsme na to upozornili a hra se začala zlepšovat, ve druhé třetině jsme si už vytvářeli souvislejší tlak, měli jsme dobrý pohyb, dostávali jsme se do střeleckých příležitostí. V závěru byly šance v power-play, tentokrát se ale štěstí na naši stranu nepřiklonilo. Musím vyzdvihnout i diváckou kulisu, to je radost v tom hrát hokej. Zítra je nový den, nový zápas. Už se na to těšíme."

Za Vsetín hodnotil zápas kladně Luboš Rob starší. "Chtěli jsme zápas zvládnout poté, co jsme prodloužení doma nevyhráli. Tam jsme šance spálili. Myslím si dodnes, že je velká škoda, že jsme druhý zápas nevyhráli. Nicméně dnes jsme si to vzali zpět. Jdeme si teď odpočinout. Série je 2:1 pro nás a my chceme v neděli znovu hrát na vítězství, samozřejmě s pokorou, dobrou obranou a s podobným systémem. Musíme jít zápas od zápasu, je to náročně, ale ve finále nelze nic jiného očekávat."

Finále play-off první hokejové ligy – 3. zápas:

Berani Zlín – VHK Robe Vsetín 3:5 (2:3, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Šlahař z trest. střílení, 18. Süss, 45. Gago (M. Lang, M. Novák) – 3. O. Machala (Teper, Zabusovs), 10. Kratochvil (Hořanský, Larsen), 15. O. Machala (Klhůfek), 35. Klhůfek (Rob, Jonák), 60. Rob (Klhůfek). Rozhodčí: Kika, Kostourek – Kokrment, Malý. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Zlín: Huf – Riedl, Salonen, Warg, Čáp, M. Novotný, M. Zbořil, Suhrada – Paukku, Holík, Salmio – Süss, D. Kindl, Šlahař – M. Novák, Gago, M. Lang – Köhler, Sadovikov, P. Sedláček. Trenéři: Srdínko a Kapuš.

Vsetín: Žukov – Š. Jenáček, O. Smetana, Teper, Staněk, Larsen, Ondračka, Ďurkáč – Rob, Klhůfek, Jonák – Hrňa, Kratochvil, Hořanský – Š. Bláha, Matějček, Holec – Zabusovs, D. Berzinš, O. Machala. Trenér: Weintritt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články