Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

SESTŘIH: Zlín si zopakuje loňské prvoligové finále se Vsetínem, v Litoměřicích řádili Finové

Finále první hokejové ligy má stejné obsazení jako v loňské sezoně. O místenku v baráži o postup mezi českou elitu si zahrají rivalové Vsetín se Zlínem. Berani totiž v rozhodujícím sedmém utkání semifinálové série vyhráli v Litoměřicích 4:0 a celkově 4:3 na zápasy. Dvěma góly jim k tomu pomohl finský obránce Aleksi Salonen a síť rozvlnili také jeho krajan Mikko Salmio a Jakub Šlahař. Finále začne v úterý ve Vsetíně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 7. semifinále první ligy Litoměřice – Zlín

Obhájce titulu ve druhé nejvyšší soutěži v sérii s Litoměřicemi třikrát prohrával, ale nakonec dokázal uspět. 

V rozhodujícím duelu se ujal vedení po 137 sekundách, kdy po přihrávce Ukrajince Stanislava Sadovikova překonal Oldřicha Cichoně ranou z pravého kruhu Salonen. V 11. minutě se Fin navíc zapsal mezi střelce podruhé poté, co překvapil Cichoně střelou ze středního pásma.

Ve 24. minutě se prosadil i Salmio, který se dostal před Cichoně, jeho střelu domácí gólman vyrazil nad sebe a puk mu nešťastně zapadl do branky. Za 41 sekund po pasu Jana Süsse dovršil výsledek Jakub Šlahař. Hostující strážce svatyně Daniel Huf díky 29 úspěšným zákrokům udržel podruhé za sebou a pošesté v sezoně čisté konto.

Litoměřice – Zlín 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Branky: 3. a 11. Salonen, 24. Salmio, 25. Šlahař. Rozhodčí: Petružálek, Kika – Malý, Jindra. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 1750 (vyprodáno). Konečný stav série: 3:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články