Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1972: ČSSR - SSSR

SESTŘIH: Zlín vedl, ale zápas Na Lapači se mu nepovedl. Do finále vstoupil Vsetín dominantně

Úvodní duel v rámci regionálního derby ve finále play-off první ligy opanoval Vsetín. Valaši sice doma se Zlínem prohrávali, ale výsledek otočili na vítězných 8:1 zejména díky povedené druhé třetině, kterou ovládli 3:0. Přímý přenos druhého utkání sledujte na ČT sport Plus ve středu od 17:30.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. finále první ligy Vsetín – Zlín

První duel rozhodla druhá část hry. Za stavu 1:1 po úvodních dvaceti minutách se Vsetín pustil do rivala a třemi góly překlopil zápas na svou stranu. Vítěznou branku zaznamenal ve 25. minutě Pavel Klhůfek, další dvě trefy přidali Šimon Jenáček a Ondřej Machala do 38. minuty.

"Myslím, že pro zápas byla svým způsobem rozhodující čtyřminutová přesilovka, kdy jsme odskočili na 3:1 a tým ještě více naskočil. Měli jsme dobrý pohyb a jak zápas plynul, tak jsme využívali chyb Zlína. Že z toho nakonec bylo tolik gólů, to z toho tak nějak vyplynulo. S Přerovem jsme ale také vyhráli jasně první zápas a druhý den to bylo úplně jinak. Očekáváme to i nyní. Bereme výhru, výsledek není podstatný," hodnotil vsetínský kouč Luboš Rob starší.

V závěrečné části zvýšili Jakub Teper a po něm lotyšský útočník Patriks Zabusovs, střelec dvou branek v utkání. To už bylo na Daniela Hufa příliš, a tak ho v brance Beranů nahradil Michal Kořének. Toho ještě překonali Štěpán Matějček a Miroslav Holec. Skóre zápasu otevřel v sedmé minutě zlínský Denis Kindl, víc střel ale brankář Maxim Žukov nepustil.

"My jsme měli dobrý vstup do zápasu, ale pak jsme po chybičce inkasovali bohužel gól na 1:1. Soupeř se dostal na koně, my jsme měli horší pohyb, dopouštěli jsme se individuálních chyb a byli jsme za to trestaní. Jinak nemá smysl ten výsledek hodnotit. Prohráli jsme zápas a musíme kluky připravit na zítřek, kdy bude nový den a nový zápas," uvedl Jan Srdínko, kouč Zlína.

Vsetín tak má k baráži blíž, vítěz finálové série na čtyři vyhrané duely se střetne s Kladnem o extraligovou příslušnost v příští sezoně. Baráž odstartuje 17. dubna.

Finále play-off první hokejové ligy – 1. zápas:

VHK Robe Vsetín – Berani Zlín 8:1 (1:1, 3:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 13. Zabusovs (Teper, O. Machala), 25. Klhůfek (Rob, Larsen), 31. Š. Jenáček (Rob, Teper), 38. O. Machala (Š. Bláha), 45. Teper (Rob, Klhůfek), 46. Zabusovs (O. Machala, Ondračka), 55. Matějček (Rob), 58. Holec (Kern, Hrňa) – 7. D. Kindl (M. Novák, Z. Sedlák). Rozhodčí: Bejček, Mejzlík – Kráľ, Štěpánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 3:0. Diváci: 4336.

Vsetín: Žukov – Š. Jenáček, O. Smetana, Teper, Staněk, Larsen, Ondračka, Ďurkáč – Rob, Klhůfek, Matějček – Hrňa, Kratochvil, Holec – Š. Bláha, Kern, Hořanský – Zabusovs, D. Berzinš, O. Machala. Trenér: Weintritt.

Zlín: Huf (46. Kořének) – Riedl, Salonen, Warg, Čáp, M. Novotný, M. Zbořil, Suhrada – Paukku, Holík, Salmio – Süss, Werbik, Šlahař – Z. Sedlák, D. Kindl, M. Novák – Köhler, Sadovikov, P. Sedláček. Trenéři: Srdínko a Kapuš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články