Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

SESTŘIH: Zlín srovnal stav finálové série. Rozhodující branku v prodloužení vstřelil Riedl

Úvodní zápas finále play-off první ligy ovládl Vsetín 8:1, přestože doma s regionálním rivalem ze Zlína prohrával. Berani v druhém utkání náskok opět neudrželi, ale zápas zvládli. Vítězný gól na 3:2 vstřelil obránce Vojtěch Riedl v 11. minutě prodloužení. Série je srovnána na 1:1 a stěhuje se do Zlína. Přímý přenos třetího zápasu sledujte na ČT sport Plus v sobotu od 16:55.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 2. finále první ligy Vsetín – Zlín

V brance hostů dostal i přes šest inkasovaných gólů v úterním utkání přednost jakožto týmová jednička Daniel Huf před náhradníkem Michalem Kořénkem. Na Lapači však do zápasu vstoupili lépe domácí, ale puk za brankáře nedostali. První střela Zlína na branku Maxima Žukova přišla až v půlce první třetiny a hned z ní padl gól, který vstřelil Jakub Šlahař. Po necelé minutě navázal ze stejného místa mladý útočník Martin Lang, který v úvodním duelu nehrál.

Druhá část v režii střelecky aktivnějšího Vsetína nabídla zpočátku pouze po tyčce na každé straně. Až ke konci třetiny využil čtvrtou přesilovku Ondřej Machala, který přiblížil domácí na rozdíl branky.

V úvodu třetí části měl Žukov znovu porci štěstí, když Šlahařův přesilovkový pokus opět rozezvučel tyčku. Berani třetí gól nepřidali ani ve hře pět na tři. Srovnání pro domácí na 2:2 přišlo osm minut před koncem základní hrací doby, kdy skóroval Pavel Klhůfek.

Zápas šel do prodloužení, ve kterém dominoval převážně Vsetín. Hostující trenéři se snažili nápor otupit i pomocí oddechového času v 66. minutě. Po neproměněných šancích domácích hokejistů udeřil Zlín. Po Langově pokusu se kotouč odrazil přímo před Vojtěcha Riedla a ten nekompromisní ranou z první rozhodl o prvním bodu v sérii.

Finále play-off první hokejové ligy – 2. zápas:

VHK Robe Vsetín – Berani Zlín 2:3 v prodloužení (0:2, 1:0, 1:0  0:1)

Branky a nahrávky: 37. O. Machala (Zabusovs), 52. Klhůfek (Rob, Staněk) – 10. Šlahař (Süss), 11. M. Lang (M. Novák, Gago), 71. Riedl (M. Lang, Gago). Rozhodčí: R. Svoboda, Zeliska  Zídek, Maňák. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 4260. Stav série: 1:1.

Vsetín: Žukov – Larsen, O. Smetana, Teper, Staněk, Ďurkáč, Š. Jenáček, Kojo – Rob, Klhůfek, Matějček – Hrňa, Kratochvil, Holec – Š. Bláha, Kern, Hořanský – Zabusovs, Ondračka, O. Machala. Trenér: Weintritt.

Zlín: Huf – Riedl, Salonen, Warg, Čáp, M. Novotný, M. Zbořil, Suhrada – Paukku, Holík, Salmio  Süss, Werbik, Šlahař – M. Novák, Gago, M. Lang – Köhler, Sadovikov, P. Sedláček. Trenéři: Srdínko a Kapuš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články