Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Postup na Euro v kapse, ale Češi si přejí vyhrát skupinu. Síla a hlad v týmu jsou, říká kouč Kubeš

Na slavení není čas. Čeští házenkáři sice mají jistý postup na mistrovství Evropy 2020, které se bude konat příští rok v lednu v Norsku, Švédsku a Rakousku, ale cílí na vítězství v kvalifikační skupině. Teoreticky jim k tomu může stačit v Ostravě proti Bosně a Hercegovině i těsná prohra. Ovšem v rámci projektu Oslava házené chtějí zvítězit. Přímý přenos speciálního duelu můžete sledovat dnes od 17:50 na programu ČT sport či webu ctsport.cz.

Reprezentační házenkář Tomáš Babák
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Svěřenci trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše ve středu zvítězili ve Finsku a k definitivě postupu jim pak pomohly čtvrteční výsledky dohrávek pátého z šesti kol kvalifikace.

Reprezentanti získali jistotu, že skončí nejhůře třetí mezi čtyřmi nejlepšími celky z třetích míst, které na šampionát doprovodí první dva týmy z každé skupiny. Na turnaji, jehož hostiteli budou Norsko, Švédsko a Rakousko, se poprvé představí 24 zemí.

"Teď už je postup náš. Ale neoslavovali jsme to. Náš cíl je vyhrát skupinu, abychom byli lépe nasazeni, třeba do druhého koše. To je pro mistrovství Evropy velice důležité," uvedl reprezentační kapitán Ondřej Zdráhala.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři se připravují v Ostravě. Doufám, že Bosňáky semeleme, hlásí Mrkva

Prvenství ve skupině znamená zařazení do prvních dvou výkonnostních košů při losování šampionátu, které se uskuteční 28. června ve Vídni. K udržení vedoucí příčky si může český celek dovolit s Bosňany i prohrát o jeden gól, případně o dva, pokud zároveň vstřelí aspoň 35 branek. Soupeř bude potřebovat v Ostravě po středeční porážce s Běloruskem a pádu na třetí místo tabulky bodovat.

"Myslím, že nebude problém kluky motivovat. Oproti kvalifikaci, kterou jsme absolvovali před dvěma lety, jsme se posunuli dál. Síla i určitý hlad v tomto týmu jsou teď větší. Myslím, že to zvládneme a zápas odjedeme na sto procent," dodal Kubeš.

Tipy z programu Handball Celebration v Ostravě:

15:00 - oficiální otevření fanzóny
15:50 - vyhlášení vítězů žákovské ligy
16:00 - vyhlášení vítězů Turnaje výběrů krajů
16:30 - rozhovor s trenéry české házenkářské reprezentace
17:45 - rozloučení s muži končícími reprezentační kariéru - Landa, Sobol, Stehlík
18:00 - kvalifikační zápas Česká republika – Bosna a Hercegovina (ČT sport)
18:40 - vyhlášení výsledků anket nejvyšší soutěže mužů a žen
19:30 - vyhlášení výsledků ankety Házenkářka roku 2018 a Házenkář roku 2018
19:35 - autogramiáda hráčů

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články