Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vrba přemluvil Brücknera: Olomoucký matador se vrací k reprezentaci

Praha - Trenér vzývaného národního týmu z Eura 2004 Karel Brückner se podle serveru aktuláně.czvrací k české fotbalové reprezentaci. V realizačním týmu hlavního trenéra Pavla Vrby by měl nově působit v roli konzultanta. Pokud to Brücknerova rodinná situace umožní, měl by se trenérský kmet účastnit osobně reprezentačních srazů. 

Karel Brückner
zdroj: ČTK/AP autor: RONALD ZAK

Pavel Vrba záhy po svém jmenování avizoval, že by rád do svého realizačního týmu přivedl jednoho zkušeného trenéra. "S tím jednám a doufám, že nás doplní," prohlásil v polovině prosince. Jen zasvěcení tehdy tušili, že se jedná o kouče úspěšného týmu z portugalského Eura 2004.

Pavel Vrba: "Chtěl bych, aby byl pan Brückner členem realizačního týmu jako konzultant, jako člověk, který nám bude pomáhat při rozborech a taktických záležitostech."

Nyní již je podle Vrbových slov "ruka v rukávě". "Pana Brücknera jsem v této věci oslovil a on s tím souhlasil. I když bude samozřejmě hodně záležet na jistých okolnostech, které má doma, ale vypadá to, že bychom se mohli domluvit," citovalo aktuálně.cz Vrbu.

S Brücknerovou výpomocí u národního týmu prý souhlasí i předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta. "Víceméně už o tom můžeme mluvit oficiálně. Měl jsem s panem Brücknerem několik schůzek a v pondělí jsem o tom mluvil i s panem Peltou. Dal mi v tom zelenou," prohlásil Vrba.

Ondřej Lípa, mluvčí FAČR: "Trenér Vrba s panem Brücknerem mluvili a několikrát se sešli. Pan Brückner s tím souhlasil, došlo mezi nimi k dohodě. Ale oficiálně ještě žádná smlouva nebyla uzavřena, konkrétní detaily smlouvy ještě nejsou domluveny." 

Brückner už roli konzultanta krátce plnil v roce 2009, kdy reprezentaci dočasně vedl Ivan Hašek. Brückner je nejúspěšnějším koučem českého národního týmu, který trénoval v letech 2001 až 2008. V roce 2004 dovedl tým až do semifinále evropského šampionátu, o dva roky později postoupil s týmem poprvé od roku 1990 na mistrovství světa.

Za jeho působení se národní celek dostal na druhé místo světového žebříčku FIFA. Vybojoval také postup na ME v roce 2008, když vyhrál kvalifikační skupinu před Německem. Po šampionátu ve funkci skončil a ujal se rakouské reprezentace. Od roku 2009 už žádný tým netrénoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrbovi u reprezentace pomůže jeho předchůdce Brückner
Zdroj
ČT sport, ČTK, Aktuálně

Hlavní zprávy

Nejčtenější články