Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Žádná Brazílie, čeští fotbalisté se utkají s Finskem

Praha – Mluvilo se o Brazílii, nakonec je však soupeř českých fotbalistů pro květnové přípravné utkání o poznání méně zvučného jména – Finsko. Nového trenéra Pavla Vrbu tak čeká na úvod angažmá severský dvojboj, když jeho prvním utkáním na lavičce reprezentace bude březnový domácí duel s Norskem.

"Je kuriózní, že máme Norsko a pak míříme do Finska. Uvidíme, jestli nám někdo z nich nakonec nepadne do skupiny pro kvalifikaci. Jsou to ale kvalitní soupeři, kteří symbolizují spíš anglický styl hry, což je pro nás dobrý test," řekl Vrba pro web Fotbalové asociace ČR.

Je pravděpodobné, že zatímco proti Norsku dá Vrba více prostoru hráčům z české ligy, proti Finsku nastoupí zase převážně hráči ze zahraničí. "Bude to dobrá příprava, ve které dostanou prostor hlavně hráči ze zahraničních klubů. V přípravě chceme mít jakési dvě skupiny hráčů a dát prostor všem," prozradil Vrba.

Český fotbal má s tím finským poměrně aktuální zkušenost, když v září 2012 Češi v Teplicích podlehli Suomi překvapivě 0:1. Oba soupeři se střetli také v kvalifikaci o MS 2006, kdy Češi vyhráli 4:3 a 3:0.

Také trenér Vrba má na Finsko své vzpomínky, protože v zemi tisíce jezer byl v roce 1982. "S reprezentací do 19 let jsme tam skončili na mistrovství Evropy na druhém místě, když jsme ve finále prohráli 1:3, myslím, se Skotskem. Od té doby jsem tam snad nebyl," dodal Vrba. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články