Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nový manažer reprezentace Fitzel: S Vrbou se v 90 procentech shodneme

Praha – Pavel Vrba se oficiálně stal hlavním trenérem fotbalové reprezentace, a s tím přicházejí zásadní změny i pro Dušana Fitzela. Technický ředitel Fotbalové asociace ČR a Vrbův dlouholetý přítel a spolupracovník se nově ujme role manažera reprezentačního áčka. Na rozdíl od předchozího manažera Vladimíra Šmicra by Fitzelova práce měla spočívat čistě v technicko-organizační rovině, odpovědnost za sportovní výsledky leží především na bedrech Vrby.

Sport
zdroj: ČT4

"Moje jmenování nebylo překvapením, protože tahle záležitost s Pavlem Vrbou je dlouhodobá. My spolu vycházíme, jsme kamarádi, protože už jsme spolu reprezentaci dělali, i když u mládeže. Teď jsme vzpomínali, že je to deset let zpátky," připomněl Fitzel Vrbovo angažmá u národního týmu do 20 let. "My jsme spolu pořád komunikovali, i když jsme nebyli úplně navázaní, takže víme, co můžeme od sebe čekat," doplnil.

S Vrbou, který v neděli oficiálně skončí v Plzni a od nového roku převezme národní mužstvo, ho spojuje podobná filozofie. "V mnoha věcech se shodneme, řekněme v devadesáti procentech. Já věřím, že je to pro mě ideální spolupracovník," utvrdil bývalý kouč Malty.

Za sportovní výsledky odpovídá Vrba

V nové funkci bude mít zodpovědnost za mimosportovní záležitosti a částečně převezme roli bývalého manažera reprezentace Vladimíra Šmicera. "V podstatě zůstávám technickým ředitelem, který přebírá zodpovědnost i za áčko. Pavel má největší zodpovědnost za sportovní výsledky, pro všechny ostatní věci jsem já. Jsou to ty koordinační, marketingové a všechny záležitosti pro tým," vysvětlil Fitzel.

Také bude hodně komunikovat s hráči. "Oni by měli vědět, kdo je pro ně kontaktní osoba, co se týče jiných věcí než těch sportovních. Nechceme, aby to dělalo patnáct různých lidí. Já jsem ten, který bude rozdělovat další úkoly jednotlivým složkám, které by je měly naplnit. A zase hráčům dáme zpětnou vazbu," přiblížil padesátiletý Fitzel.

"Pavel toho dosáhl na klubové úrovni strašně moc"

Rád se s novým koučem podělí o své zkušenosti jak z FAČR, tak i z vedení maltské reprezentace, ale nepochybuje, že Vrba novou roli zvládne. "Já myslím, že Pavel toho na klubové úrovni dosáhl strašně moc, ale je to trošku jiná práce. Já patnáct let dělám reprezentaci, takže myslím, že se získáváním zkušeností mám výhodu. Ale tím, že to také dělal, tak ví, o čem to je. Má nějaké své představy," řekl bývalý kouč mládežnických reprezentací.

Samozřejmě tím, že se pohybuji na mezinárodní úrovni UEFA a spolupracuji s těmi top asociacemi a lidmi, mám hodně podnětů. Teď je jen na nás, jakým způsobem ty věci, které jsou venku samozřejmostí a fungují, zvládneme u nás," dodal Fitzel. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články