Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Real Madrid doma schytal výprask v El Clásicu, Villarreal se posunul na třetí místo La Ligy

Barcelona zcela ovládla derby proti Realu Madrid v 11. kole španělské ligy. Na jeho hřišti deklasovala bílý balet 4:0 díky dvěma trefám Roberta Lewandowského, jednou se prosadili Lamine Yamal a Raphinha. Barcelona vede La Ligu před Realem o šest bodů. Villarreal zvítězil ve Valladolidu 2:1 a poskočil na třetí místo. Utkání rozhodl Ayoze Pérez, jenž je se sedmi brankami druhý mezi kanonýry, vedoucí Lewandowski nasázel už 14 gólů.

Robert Lewandowski z Barcelony se raduje v utkání proti Realu Madrid
zdroj: Reuters autor: Juan Medina

Fanoušci na madridském stadionu Santiago Bernabéu viděli v prvním poločase jen neuznaný gól Mbappého ze 30. minuty. Francouzský útočník tak při své premiéře proti Barceloně musel v 54. minutě přihlížet Casadóvě průnikové přihrávce, jíž našel v náběhu Lewandowského a polský střelec se tváří v tvář brankáři Luninovi nemýlil. Jen o pár desítek sekund později Lewandowski zvýšil na 2:0, když jej domácí obrana nechala po Baldého centru samotného hlavičkovat z malého vápna.

Na 3:0 zvýšil v 77. minutě po rychlé akci sedmnáctiletý supertalent Yamal a stal se nejmladším střelcem v historii nejznámějšího španělského derby. Výsledek zpečetil šest minut před koncem Raphinha. Katalánci ukončili bílému baletu sérii neporazitelnosti, jež trvala 42 zápasů. V posledním možném duelu tak zároveň uhájili vlastní rekord, mezi lety 2017 a 2018 totiž právě Barcelona neprohrála 43 ligových utkání v řadě.

Villarreal šel do vedení ve 24. minutě, když Femenía našel centrem Barryho a ten z bezprostřední blízkosti hlavou překonal brankáře Heina. Domácí srovnali po hodině hry z penalty.

Po Costově faulu na Syllu se prosadil sám faulovaný hráč. Šest minut před koncem žlutá ponorka znovu udeřila zásluhou přesného centru a zakončení hlavou, rozhodující branku si už počtvrté v sezoně připsal střídající Pérez.

Villarreal uspěl po dvou ztrátách a na čtvrté Atlético Madrid, které má zápas k dobru, má náskok jednoho bodu. Valladolid je se sedmi porážkami z 11 zápasů na sestupovém 18. místě.

Fotbalisté Girony prohráli na hřišti Las Palmas 0:1. Jedinou branku vstřelil ve 42. minutě Muňoz, Ladislav Krejčí odehrál za poražené celý zápas.

Španělská fotbalová liga – 11. kolo:

Valladolid – Villarreal 1:2 (60. Sylla z pen. – 29. Barry, 84. Pérez), Vallecano – Alavés 1:0 (80. vlastní Sivera), Las Palmas – Girona 1:0 (42. Muňoz), Espaňol Barcelona – FC Sevilla 0:2 (20. a 45. Lukebakio), Real Madrid – FC Barcelona 0:4 (54. a 56. Lewandowski, 77. Yamal, 84. Raphinha).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články