Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
ISU Grand Prix 2024

Taschlerovi předvedli pátý nejlepší rytmický tanec

Po Americké brusli pokračuje krasobruslařská Grand Prix Kanadskou bruslí. Na programu byly nejprve rytmické tance, ve kterých obsadili Natálie a Filip Taschlerovi páté místo. Na páté vítězství na Kanadské brusli za sebou útočí domácí pár Piper Gillesová a Paul Poirier. Přímý přenos dalších závodů sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 22:35.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Natálie a Filip Taschlerovi a jejich rytmický tanec na Kanadské brusli

Sourozenci Taschlerovi, kteří jsou aktuálně jedničkami českého krasobruslení, v rytmickém tanci doplatili na zaváhání při twizzlech. Sice neudělali výraznou chybu, ale byla v jejich provedení vidět nejistota a technický panel je ohodnotil jen na druhou ze čtyř úrovní. Kvůli tomu známkou 74,97 bodu zaostali o třináct setin za svým sezonním maximem z Nebelhorn Trophy.

"S rytmickým tancem jsme moc spokojeni, trochu nám utekly twizzly, ale jinak jsme si to moc užili," uvedla Taschlerová. Na vylepšení pozice mohou Taschlerovi zaútočit v nedělním volném tanci, od medaile je dělí necelé dva body.

Roli favoritů před domácím publikem v Halifaxu potvrdili úřadující vicemistři světa Gillesová a Poirier. Za rytmický tanec dostali 86,44 bodu a vypracovali si více než devítibodový náskok před dalším kanadským párem Marjorie Lajoieová a Zachary Lagha.

Kanadská brusle, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Halifaxu:

Taneční páry – po rytmickém tanci: 1. Gillesová, Poirier 86,44, 2. Lajoieová, Lagha (všichni Kan.) 77,34, 3. Loparevová, Brissaud (Fr.) 76,76, ...5. Taschlerová, Taschler (ČR) 74,97.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články