Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barcelona sestřelila Sevillu a dál vede tabulku, Atlético otočilo zápas s Leganés

Fotbalisté Barcelony dál vládnou pořadí španělské ligy. V 10. kole přejeli 5:1 Sevillu a stále drží tříbodový náskok před Realem Madrid. Po pěti zápasech prohráli hráči Raya Vallecana, porazila je Mallorca 1:0, která postoupila v tabulce na šesté místo a potvrdila, že má nejlepší start od sezony za patnáct let. Dosud ale výrazně lépe hrála na soupeřových hřištích, doma vyhrála teprve druhý z pěti zápasů. Třetí je Atlético Madrid, které po dvou remízách zdolalo doma nováčka Leganés 3:1, přestože prohrávalo ještě v 69. minutě.

Sevilla dostává třetí gól v zápase s Barcelonou
zdroj: Reuters autor: Albert Gea

Barceona na Olympijském stadionu, kde je v azylu během rekonstrukce Camp Nou, vyhrál už deset zápasů v řadě, naposledy ztratil body v únoru při remíze 3:3 s Gironou.

Lewandowski proti Seville nejprve proměnil penaltu za faul na Raphinhu svým typickým stylem, při němž se málem zastaví. Druhý zásah přidal po Yamalově přihrávce Pedri. Polský kanonýr ještě do přestávky vstřelil už 12. ligový gól v této sezoně a suverénně vládne tabulce střelců.

Po změně stran už trenér Flick své největší hvězdy nechal odpočinout, přesto střídající Torre dvěma góly dovršil debakl. Až v závěru dosáhl na čestný úspěch hostů Belgičan Idumbo.

Mallorca měla od začátku převahu, hned v úvodu trefil Navarro tyč a hlavně po změně stran měli domácí několik šancí, ale argentinský brankář Batalla hosty několikrát podržel. Kapituloval až čtvrt hodiny před koncem, když po rohovém kopu hlavičkoval do sítě kosovský útočník Muriqi, který se vrátil na trávník poprvé od poloviny září po svalovém zranění.

Hosté z Leganés vstupovali do zápasu na stadionu Atlética Madrid s nejhorším útokem v La Lize, ale kamerunský záložník Neyou ukázal, že to s produktivitou nemusí být tak špatné.

O vyrovnání se postaral Nor Sörloth a Francouz Griezmann ve skluzu strhl vedení na stranu domácích. Sörloth pak v desáté minutě nastavení výhru zpečetil. Norský útočník se trefil poprvé od úvodního kola, střelecký půst však v průběhu týdne ukončil dvěma góly v reprezentačním dresu. Atlético zůstává třetí a spolu s Realem jsou jedinými neporaženými týmy v soutěži.

Villarreal, který letos po dlouhé době chybí na evropské scéně a zatím se pohybuje na pohárových příčkách, hrál s Getafe 1:1. Dlouho vedl po střele Comesani, ale po změně stran byli hosté lepší. Střídající Rodriguez trefil hlavičkou tyč a Uruguayec Arambarri z penalty vyrovnal.

Španělská fotbalová liga – 10. kolo:

Mallorca – Vallecano 1:0 (76. Muriqi), Atlético Madrid – Leganés 3:1 (69. a 90.+10 Sörloth, 81. Griezmann – 34. Neyou), Villarreal - Getafe 1:1 (44. Comesaňa - 87. Arambarri z pen.), FC Barcelona - FC Sevilla 5:1 (24. z pen. a 39. Lewandowski, 82. a 88. Torre, 28. Pedri - 87. Idumbo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články