Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Uruguay prošla do čtvrtfinále Copa América se stoprocentní bilancí a vyřadila domácí USA

Domácí Američané si nezahrají ani play-off fázi. Fotbalisté Uruguaye v závěrečném utkání skupiny C na mistrovství Jižní Ameriky porazili 1:0 USA a postoupili do čtvrtfinále. Do vyřazovací části je doprovodí z druhého místa Panama, která si poradila 3:1 s Bolívií.

Federico Valverde z Uruguaye podporuje Chrise Richardse z USA
zdroj: Reuters/USA TODAY Sports autor: Jay Biggerstaff

O výhře Uruguaye v Kansas City rozhodl v 66. minutě Mathías Olivera, jehož branku kvůli podezření na ofsajd musel potvrdit videorozhodčí. Uruguay ve skupině vyhrála všechny tři zápasy, což se jí podařilo poprvé od roku 1959.

Je nám líto, video expirovalo.
Uruguay porazila USA a vyřadila hostitele

Uruguay po postupu stále může pomýšlet na zisk 16. titulu, kterým by se v čele pořadí nejúspěšnějších týmů Copa América odpoutala od obhájců titulu Argentiny. Američané naopak nenavázali na poslední účast na turnaji z roku 2016, kdy došli až do semifinále.

"Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale nakonec jsme neukázali dost kvality," řekl americký kapitán Christian Pulisic. "Dali jsme do zápasu úplně všechno, jen jsme prostě nedokázali vstřelit gól," dodal.

Uruguay ovládla tabulku s náskokem tří bodů před Panamou, která se na Copa América představila teprve podruhé. Američané, kteří s Uruguayí prohráli poprvé od roku 1993, skončili se třemi body třetí a Bolívie zakončila skupinu bez bodu.

Uruguay ve čtvrtfinále vyzve druhý tým skupiny D, na Panamu čeká vítěz. Před posledním kolem už má místo v play-off jisté Kolumbie a zbývající místo připadne favorizované Brazílii, nebo Kostarice. Paraguay už je bez šance.

Copa América, fotbalové mistrovství Jižní Ameriky v USA:

Skupina C:

Bolívie – Panama 1:3 (0:1)

Branky: 69. Miranda – 22. Fajardo, 79. Guerrero, 90.+1 Yanis.

USA – Uruguay 0:1 (0:0)

Branka: 66. Olivera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články