Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tottenham táhl za remízou Maddison, Chelsea s Liverpoolem hrála nerozhodně

Na dobu po Harrym Kaneovi si zvykají fotbalisté Tottenhamu. Bez svého dlouholetého kapitána, který přestoupil do Bayernu Mnichov, začali nový ročník anglické ligy remízou na hřišti Brentfordu 2:2. Na obou gólech "kohoutů" se v londýnském derby podílel asistencemi James Maddison, nová posila z Leicesteru, jež oblékla dres s Kaneovým číslem 10. Ligový debut Mauricia Pochettina na lavičce Chelsea skončil remízou 1:1 s Liverpoolem. Na gól Luise Díaze odpověděl domácí debutant Axel Disasi.

James Maddison z Tottenhamu
zdroj: Reuters autor: Toby Melville

Ani sedmý zápas za sebou mezi Chelsea a Liverpoolem neměl po 90 minutách vítěze. V domácím týmu debutovalo sedm hráčů, na druhé straně se poprvé v soutěžním zápase představili Argentinec Mac Allister a Maďar Szoboszlai. Úvodní branku zápasu "vymyslel" Salah, který přesnou přihrávkou vyřadil ze hry celou domácí obranu a Díaz ve skluzu překonal Sáncheze.

Egyptský útočník o deset minut později rozvlnil síť sám, jeho úniku ale předcházel ofsajd. Chelsea se vrátila do zápasu na konci prvního poločasu, po centru skvěle hrajícího Chilwella se prosadil Disasi, který domácí celek posílil z Monaka. Pochettinovi svěřenci měli po změně stran převahu, druhý poločas ale příliš šancí nenabídl. V nastaveném čase mohl rozhodnout domácí Mudryk i na druhé straně Núňez, stav se ale nezměnil.

Tottenham se po deseti minutách ujal vedení poté, co si na Maddisonův centr z přímého kopu naskočil hlavou stoper Romero. Domácím se ale podařilo do 36. minuty skóre otočit – z penalty po faulu nového kapitána hostů Son Hung-mina vyrovnal Mbeumo a následně se prosadil Wissa z rychlého protiútoku.

Tým nového trenéra Angeho Postecogloua vyrovnal ještě v prvním poločase. Po Maddisonově přihrávce Emerson Royal v nastavení vystřelil zpoza vápna přesně k tyči a stanovil konečné skóre.

Anglická fotbalová liga – 1. kolo:

Brentford – Tottenham 2:2 (26. Mbeumo z pen., 36. Wissa – 11. Romero, 45.+4 Emerson Royal), Chelsea - Liverpool 1:1 (37. Disasi - 18. Díaz).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články