Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Arsenal v nastavení povstal z popela a po penaltovém rozstřelu získal Community Shield

Ještě v desáté minutě nastaveného času prohrávali s Manchesterem City 0:1, ale nakonec se fotbalisté Arsenalu radovali ze zisku anglického Superpoháru. Na oku lahodící trefu střídajícího Colea Palmera totiž pár sekund před koncem odpověděl Leandro Trossard a penaltový rozstřel poté vyhráli "Gunners" jednoznačně 4:1.

Fotbalisté Arsenalu oslavují zisk Superpoháru
zdroj: REUTERS

Vzhledem k tomu, že Manchester City opanoval v minulé sezoně Premier League i FA Cup, nastoupil proti němu loňský vicemistr Arsenal.

Obhájci titulu šli díky Palmerovi do vedení, ale náskok neudrželi a pak neproměnili dva pokutové kopy. Kevin de Bruyne nastřelil břevno a Rodriho pokus lapil brankář Arsenalu Aaron Ramsdale. Exekutoři londýnského klubu byli ve Wembley naopak stoprocentní, definitivně rozhodl střídající Fabio Vieira.

Arsenal vyhrál Community Shield posedmnácté a posunul se na druhé msto historických tabulek za Manchester United. "Je to znamení, že teď můžeme jít a porazit Manchester City ve velkém zápase, kdy o něco jde. Nejsem si jistý, že to bude v této sezoně, ale ten mentální blok je pryč," řekl v televizním rozhovoru gólman vítězů Ramsdale.

Manchester City padl v duelu o Superpohár potřetí za sebou. Loni podlehl Liverpoolu a v roce 2021 Leicesteru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články