Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rice už je hráčem Arsenalu, West Ham vyinkasuje minimálně sto milionů liber

Dlouhá přestupová sága na trase mezi West Hamem a Arsenalem je zdárně u konce. Bývalý spoluhráč Tomáše Součka a Vladimíra Coufala a také kapitán týmu Declan Rice definitivně zamířil do Arsenalu za rekordní odstupné, které se může i s bonusy vyšplhat na 105 milionů liber (asi 2,9 miliardy korun).

Declan Rice
zdroj: Reuters autor: David W. Cerny

Z čtyřiadvacetiletého Rice se tak pravděpodobně stane nejdražší anglický hráč v historii Premier League. Od léta 2021 držel tento primát Jack Grealish, za nějž Manchester City zaplatil Aston Ville sto milionů liber. V Arsenalu Rice nahradí Granita Xhaku. Švýcarský reprezentant přestoupil minulý týden do Bayeru Leverkusen.

West Ham už dříve dal Ricovi svolení absolvovat v Arsenalu lékařskou prohlídku a na sociálních sítích v sobotu dopoledne oznámil, že hráč v klubu skončil.

"Posledních pár dní a týdnů bylo absolutní emoční smrští," řekl Rice podle BBC. "Od prvního dne jste si mě vzali do svých srdcí. Hrát před vámi byla čest, zažili jsme spolu tak skvělé časy a všichni pro mě tolik znamenáte. Chci, abyste věděli, jak těžké rozhodnutí to pro mě bylo opustit prostředí, které jsem tak miloval a vážil si ho. Nakonec to bylo vždy jen o mé ambici hrát na té nejvyšší úrovni," dodal Rice k odchodu.

Rice přišel do West Hamu v roce 2014 z akademie Chelsea a vypracoval se v klíčového hráče "kladivářů". Od svého debutu za A-tým v květnu 2017 sehrál 245 soutěžních zápasů, v předchozí sezoně dovedl tým jako kapitán k triumfu v Evropské konferenční lize. Za reprezentaci Rice odehrál 43 zápasů a dal tři góly.

Zdroj
ČTK, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články