Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nejdražší fotbalový bek? City vykoupilo Gvardiola za 90 milionů eur

O nejdražší přestup fotbalového obránce v historii se postaral Manchester City, jenž za 90 milionů eur (téměř 2,16 miliardy korun) koupil jednadvacetiletého Joška Gvardiola. Chorvatský reprezentant z bundesligového Lipska přešel k úřadujícím anglickým mistrům i vítězům Ligy mistrů na pět let.

Chorvatský obránce Joško Gvardiol
zdroj: Reuters autor: ANNEGRET HILSE

Dosavadní rekord mezi beky držel Angličan Harry Maguire, jenž v roce 2019 odešel z Leicesteru do Manchesteru United za 87 milionů eur. Za nizozemskou hvězdu Virgila van Dijka zaplatil Liverpool o rok dříve Southamptonu 75 milionů liber.

"Přestup do City je pro mě i mou rodinu něco neskutečného. Šance spolupracovat s Pepem Guardiolou je fantastická. Jsem si jistý, že pod nejlepším trenérem světa se zlepším a ještě dál rozvinu," řekl na webu anglického klubu Gvardiol, který loni v prosinci získal s chorvatskou reprezentací bronz na mistrovství světa v Kataru.

V Lipsku jednadvacetiletý Chorvat odehrál dvě sezony po příchodu z Dinama Záhřeb a v obou pomohl k zisku Německého poháru. Se City bude obhajovat také Anglický pohár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články