Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

SOUHRN 8. KOLA: Slavia nečekaně remizovala v Opavě a Plzeň stáhla manko. Sparta opět ztratila

Po historickém postupu do skupinové fáze Ligy mistrů si fotbalisté Slavie připsali v osmém kole nerozhodný výsledek 1:1 v Opavě, přestože hráli osmdesát minut v početní výhodě. Druhá Plzeň naopak uválčila vítězství 2:1 v Příbrami a snížila náskok obhájců titulu na tři body. O další bod zpět je třetí Jablonec, který porazil Baník Ostrava 2:1, a před vlastními příznivci slavili také fotbalisté Českých Budějovic. Sparta doma remizovala se Sigmou Olomouc 3:3.

Utkání Opava - Slavia Praha
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Opava - Slavia Praha 1:1

Osmdesát minut hráli v početní výhodě, vedli 1:0 a směřovali k výhře. Fotbalisté Slavie však hubené vedení v Opavě neudrželi, v nastaveném čase inkasovali vyrovnávací gól a po postupu do Ligy mistrů museli skousnout nečekanou remízu. V ligové sezoně ztratili body podruhé, Slezané bodovali po pěti porážkách za sebou. 

Příbram - Plzeň 1:2

Plzeň poslal ve 21. minutě do vedení uzdravený Michael Krmenčík. Ve 34. minutě sice srovnal Marko Alvir, ale devět minut před koncem rozhodl Jan Kopic. Šanci na vyrovnání domácím sebralo v závěru vyloučení Jana Rezka a Příbram neporazila Viktorii v lize už 12 utkání po sobě. 

Jablonec - Ostrava 2:1

Reparát po ostudném výkonu v Příbrami složili fotbalisté Jablonce úspěšně. Porazili Ostravu 2:1 a vítěznou sérii před vlastními příznivci prodloužili na pět zápasů. Síť Baníku rozvlnili Jan Krob s Vladimirem Jovovičem během úvodních třinácti minut, korigující trefa střídajícího Milana Baroše k bodům hostujícímu celku nestačila. 

Sparta Praha - Olomouc 3:3

Defenzivní trápení sparťanských fotbalistů nebere konce. Podruhé za sebou obdrželi tři góly, tentokrát se Sigmou Olomouc, a remizovali 3:3. V osmém kole je poslal do vedení Libor Kozák, ale Martin Hála s Jakubem Plškem otočili skóre ještě během první půle. Po změně stran vyrovnal Adam Hložek a Guélor Kanga vrátil náskok domácím, jenže Plškova hlavička určila konečný výsledek. 

Slovácko - Mladá Boleslav 1:1

Mladá Boleslav přijela do Uherského Hradiště bez nejlepšího střelce minulého ročníku Komličenka, jehož odchod je podle všeho na spadnutí. Skóre otevřel po půlhodině hry Stanislav Hofmann, který navíc mohl v 70. minutě náskok Slovácka zvýšit, ale penaltu neproměnil. Středočeši nabídnutou šanci využili a v nastavení vyrovnali brankou Jiřího Klímy.

Bohemians - Liberec 2:1

Ve vršovickém Ďolíčku se dvěma góly blýskl Jan Vodháněl, jenž Bohemians 1905 zajistil výhru 2:1 nad Libercem. První ligovou trefu si domácí útočník připsal v 50. minutě, pak srovnal Oscar, ale Vodháněl těsně před koncem rozhodl. Klokani udrželi domácí neporazitelnost.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Bohemians - Liberec

České Budějovice - Zlín 2:0

Po třech porážkách za sebou se fotbalisté Českých Budějovic dočkali zisku plného počtu bodů. Doma zdolali Zlín 2:0 a opustili barážové pozice. Ve 24. minutě otevřel skóre Patrik Brandner a konečný výsledek stanovil Michael Rabušic, který se na česká hřiště vrátil po působení v Maďarsku.  

Teplice - Karviná 0:0

Střelecké trápení fotbalistů Teplic pokračuje. Potřetí z posledních čtyř kol neskórovali, což vedlo tentokrát k bezbrankové remíze s Karvinou. Obě mužstva proto zůstávají na chvostu tabulky i po osmém kole. Trenér Severočechů Stanislav Hejkal obdržel po závěrečném hvizdu červenou kartu za protesty a byl vyloučen jako první kouč v české nejvyšší soutěži.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články