Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta opět inkasovala třikrát a z bláznivého duelu se Sigmou bere pouze bod

Defenzivní trápení sparťanských fotbalistů nebere konce. Podruhé za sebou obdrželi tři góly, tentokrát se Sigmou Olomouc, a remizovali 3:3. V osmém kole je poslal do vedení Libor Kozák, ale Martin Hála s Jakubem Plškem otočili skóre ještě během první půle. Po změně stran vyrovnal Adam Hložek a Guélor Kanga vrátil náskok domácím, jenže Plškova hlavička určila konečný výsledek.

Utkání Sparta - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Sparta v hustém dešti soupeře zmáčkla a cítit byl hodně aktivní Kozák na hrotu. Už v osmé minutě přistrčil na opačnou stranu šestnáctky míč Plavšičovi, který roztřásl břevnem.

Pražané byli i nadále aktivnější a ve 20. minutě je poslal do vedení Kozák, jenž nadvakrát zblízka překonal brankáře Reichla a poprvé skóroval v domácím duelu na Letné.

Stejně jako v předchozích zápasech však naprosto selhala sparťanská defenziva. Ve 28. minutě zapomněl Hašek na hranici šestnáctky na nabíhajícího hráče, přes kterého míč přešel nečekaně na chladnokrevně střílejícího Hálu - 1:1.

Následně napálil Hašek po rohu míč z 20 metrů do břevna a vzápětí si vybral tradiční hrubku stoper Štetina, kterému sklouzl míč po hlavě, vyslal do úniku Plška a ten poslal Olomouc do vedení.

O přestávce přišla nad stadion další průtrž mračen, ale stav trávníku to nepoznamenalo. Sparta se hned pustila do mohutné ofenzivní partie. V krátkém sledu měli obrovskou šanci Kanga a Hložek, který vzápětí přestřelil prázdnou branku. Kozák ve 49. minutě nastřelil tyč.

Vyrovnání ale přišlo už za tři minuty. Hložek dostal po rychlé kombinaci míč od Haška, udělal rychlou kličku a prostřelil brankáře Reichla. Po dalších pěti minutách navíc Sparta vedla, když se v den 29. narozenin prosadil nebráněný Kanga střelou uvnitř šestnáctky. Další branka Kozáka nebyla v 60. minutě uznána správně kvůli ofsajdu střelce.

Hosté mohli rychle odpovědět, ale po chybě Mandjecka a rychlém brejku také olomoucký Nešpor nastřelil břevno. Sparta nicméně varování nebrala vážně a čtvrt hodiny před koncem ji po Faltově centru potrestal hlavou Plšek a s šesti brankami poskočil do čela tabulky střelců.

Olomouc remízu udržela a na Letné uspěla po předchozích čtyřech ligových porážkách za sebou. Sparta v osmi kolech inkasovala už 14 branek, horší obranu mají v sezoně nejvyšší soutěže jen Bohemians 1905 s Opavou (16).

Sparta Praha - Sigma Olomouc 3:3 (1:2)

Branky: 20. Kozák, 52. Hložek, 57. Kanga - 36. a 74. Plšek, 28. Hála. Rozhodčí: Proske - Caletka, Melichar - Marek (video). ŽK: Kanga, Kozák, Tetteh - Houska, Reichl. Diváci: 9407.

Sparta: Nita - Sáček, Štetina, Hancko, Hanousek (46. Krejčí) - Mandjeck - Hložek (81. Tetteh), Hašek, Kanga, Plavšič (90. Grajciar) - Kozák. Trenér: Jílek.

Olomouc: Reichl - Hála, Beneš, Jemelka, Vepřek - Pilař, Houska, Plšek, Greššák (64. Zmrzlý), Falta (85. Štěrba) - Nešpor (76. Zahradníček). Trenér: Radoslav Látal.

Václav Jílek (trenér Sparty): "Musím uznat, že za stavu 3:2 po otočení utkání by měl zkušenější tým dokázat takový zápas dotáhnout do vítězného konce. Pokud mám srovnat, zda mě víc trápí ofenziva, nebo defenziva, pak určitě hra dozadu. Sráží nás ohromné množství chyb, ale není to pouze o jednom hráči. Tři góly by nám měly v domácích zápasech přece stačit na jasné vítězství. Zda známe řešení? Pokud bychom ho znali, už dávno bychom měli více bodů a především výrazně méně inkasovaných branek."

Radoslav Látal (trenér Olomouce): "My jsme spokojeni s bodem, je to pro nás úspěch. V prvním i druhém poločase jsme měli špatný vstup, otřepali jsme se vždy, až když jsme dostali góly. O přestávce jsme se na to připravovali, ale kdybychom dostali tři další góly, tak jsme se nemohli divit. Jenže pak jako by se hráčům rozsvítilo, najednou jsme dokázali hrát fotbal. Chtěli jsme hrát aktivně, presovat, ale vždy jsme se k tomu museli prokousat. Pro diváky to byl výborný zápas, asi se jim musel líbit."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy