Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Krob s Jovovičem skolili Baník v úvodu. Jablonec je doma stále stoprocentní

Reparát po ostudném výkonu v Příbrami složili fotbalisté Jablonce úspěšně. V 8. kole porazili Ostravu 2:1 a vítěznou sérii před vlastními příznivci prodloužili na pět zápasů. Síť Baníku rozvlnili Jan Krob s Vladimirem Jovovičem během úvodních třinácti minut, korigující trefa střídajícího Milana Baroše k bodům hostujícímu celku nestačila. 

Vladimir Jovovič z Jablonce (vpravo) si pokrývá míč před Jakubem Bolfem z Ostravy
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Hosté měli v hledišti podporu fanoušků, přestože měli mít příznivci Baníku kvůli disciplinárnímu trestu zakázaný vstup do vlastního sektoru.

Jablonec dosud získal v ligové sezoně venku jediný bod a také proti Ostravě potvrzoval, že se mu daří hlavně doma. Severočeši měli famózní nástup a hned ve třetí minutě dvakrát zahrozili. Jovoviče ale vychytal Laštůvka a Doležal z dorážky přestřelil.

V deváté minutě už ale Severočeši vedli. Jovovičův střílený centr z pravé strany propadl až na opačnou stranu vápna ke Krobovi a ten z první uklidil míč přesně k tyči. A Jablonec navíc už za čtyři minuty náskok zdvojnásobil. Jovovič po Matouškově přiťuknutí napřáhl poměrně daleko za vápnem a jeho skákavá střela zapadla k tyči.

Na druhé straně mohl rychle snížit Smola, ale neprosadil se stejně jako dorážející Kuzmanovič. O chvíli později si domácí gólman Hrubý poradil i s Jánošovým pokusem. V 34. minutě napřáhl jablonecký Matoušek a Laštůvka ránu s námahou vytáhl na roh.

Po přestávce se hosté tlačili za snižující trefou, ale šance zpočátku počítali jen domácí. V 65. minutě obral Matoušek o míč Šindeláře, měl před sebou úplně prázdnou branku, neboť gólman Laštůvka byl mimo, nicméně z pozice v šestnáctce trestuhodně minul. Stejně se o minutu později vedlo z hranice malého vápna i dorážejícímu Doležalovi.

Ostravský kouč Páník prostřídal a jeho svěřenci zdramatizovali závěr. V 72. minutě ještě Jánošovi po dalekonosné ráně zkazilo radost břevno, ale o osm minut později už se přízemní střelou k tyči prosadil střídající Baroš. Sedmatřicetiletý útočník dal první gól v ligové sezoně.

Hosté dokonce mohli i srovnat. Šindelářova hlavička v 82. minutě po odrazu o zem zasáhla tyč a následně Hrubý vyškrábl Diopův pokus.

FK Jablonec - Baník Ostrava 2:1 (2:0)

Branky: 9. Krob, 13. Jovovič - 80. Baroš. Rozhodčí: Dubravský - Horák, Poživil. Bez karet. Diváci: 3017.

Jablonec: Hrubý - Holík, Plechatý, Břečka, Krob - Hübschman - Jovovič (90. Chramosta), Považanec (85. Pilík), Sýkora - Matoušek (68. Kratochvíl) - Doležal. Trenér: Rada.

Ostrava: Laštůvka - Fillo, Šindelář, Procházka, Fleišman - Reiter (63. Holzer), Jánoš, Jirásek (63. Diop), De Azevedo - Kuzmanovič, Smola (68. Baroš). Trenér: Páník.

Petr Rada (trenér Jablonce): "Hráči byli dole, v Příbrami to byl propadák po všech stránkách. Musel jsem zvednout hlas a říct jim, kde jsme a o co hrajeme. Baník je těžký soupeř, minule vyhrál se Slováckem a konsolidoval svou sestavu. Hráčům jsem říkal, že musíme mít úplně jiný přístup. Dominovali jsme 20 minut, vstřelili jsme dvě branky. Pak se to vyrovnalo. Baník ve druhé půli vsadil vše na ofenzivu, ale my vše uskákali a uhráli. Zlomový moment byl v tom, co neproměnil Matoušek. Já byl levý bek, ale s tímhle bych si pohrál. Překvapilo mě, že si to nevzal a nedovedl do brány. Myslím si, že kdyby Matoušek proměnil, následná šance Doležala by ani nevznikla. Víte, jak to je, když urazíte fotbalového boha. Zaplaťpánbůh, že jsme to dotáhli do vítězného konce. Hosté nasadili Diopa i Baroše a druhý jmenovaný nás potrestal brankou. Tři body jsou pro nás hodně důležité. Byl to hodně dobrý duel."

Bohumil Páník (trenér Ostravy): "V první půli nám nezahráli snad ani čtyři hráči. Poztráceli jsme spoustu balonů a domácí nám dali dvě branky. Nějaké situace jsme tam taky měli, ale domácí s nasazením života vše odbránili. Věřil jsem, že po těch dvou zahozených šancích domácích remízu nakonec na Střelnici urveme, bohužel jsme dali jen jeden gól. Proto Jablonec zaslouženě vyhrál."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články