Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Senzace v Opavě. Slavia inkasovala v nastavení a remizovala navzdory "nekonečné" přesilovce

Osmdesát minut hráli v početní výhodě, vedli 1:0 a směrovali k výhře. Fotbalisté Slavie však hubené vedení v Opavě neudrželi, v nastaveném čase inkasovali vyrovnávací gól a po historickém postupu do Ligy mistrů museli skousnout nečekanou remízu. V ligové sezoně ztratili body podruhé a na čele tabulky mají už pouze tříbodový náskok před Plzní. Slezané bodovali po pěti porážkách za sebou.

Opavští fotbalisté Jan Žídek a Pavel Zavadil se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Slavia musela řešit chvíli před zápasem nepříjemné potíže. Brankáře Koláře totiž do hry nepustily problémy se zády a místo něj chytal Kovář. Trenér Pražanů Trpišovský udělal po středečním vítězství 1:0 nad Kluží a postupu do základní skupiny Ligy mistrů i další změny - od začátku nově hráli Holeš, Frydrych, Zelený, Hušbauer a Hilál.

Hosté byli od začátku aktivní a brzy se dostali do velké výhody, když unikající Hilál upadl před vápnem po souboji se Svozilem. Sudí Berka sice nejprve faul neodpískal, ale po zásahu od videorozhodčího a zhlédnutí záznamu původní výrok přehodnotil a domácího stopera vyloučil.

A červenobílí přesilovku rychle využili. Nejprve sice po centru od Hušbauera chytil Součkovu hlavičku brankář Šrom, ale ve 24. minutě Holeš přízemním centrem našel Olayinku, který nadvakrát dorazil míč do opuštěné "klece". Z dálky pak několikrát napřáhl Stanciu, ale ani jednou se neprosadil.

Rumunský záložník mohl přidat pojistku také hned na startu druhého poločasu, ale jeho prudkou střelu z ostrého úhlu vyrazil gólman Šrom na roh. Slavia proti deseti dlouho kontrolovala hru a nepouštěla Opavu do šancí. Po hodině mířil Stanciu z přímého kopu do levého horního rohu, jenže Šrom povedeným zákrokem vytěsnil míč mimo.

Slezané zahrozili po centru Hrabiny, ale Žídek prostor mezi tyčemi netrefil. V první minutě nastavení však domácí kapitán mohl slavit. Nehlídaný Manzia odcentroval z pravé strany do vápna, gólman Kovář míč minul a Žídek na zadní tyči poslal míč do sítě.

Slavia inkasovala poprvé po sedmi soutěžních zápasech a v ligové sezoně dostala teprve druhý gól. Zároveň potvrdila, že se jí v přesilovkách moc nedaří. V minulém ročníku prohrála v Ostravě 1:2, přestože hrála podobně dlouho v převaze po vyloučení Milana Baroše.

SFC Opava - Slavia Praha 1:1 (0:1)

Branky: 90.+1 Žídek - 24. Olayinka. Rozhodčí: Berka - Kubr, Vaňkát - Zelinka (video). ŽK: Simerský, Šulc, Zapalač - Souček. ČK: 12. Svozil (Opava). Diváci: 4795.

Opava: Šrom - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil, Schaffartzik - Jurečka (84. Manzia), Šulc (82. Juřena), Mondek (62. Zapalač) - Dedič. Trenér: Kopecký.

Slavia: Kovář - Holeš, Kúdela, Frydrych, Zelený - Souček - Masopust (60. Van Buren), Stanciu (78. Tecl), Hušbauer, Olayinka - Hilál (67. Škoda). Trenér: Trpišovský.

Ivan Kopecký (trenér Opavy): "Do utkání jsme vstoupili slušně, i když první příležitost měla Slavia. Utkání ovlivnilo vyloučení Jardy Svozila a určilo ráz. Celý zbytek zápasu jsme bránili a čekali jsme na šance. O poločase jsme si řekli, že musíme ještě lépe bránit, co se týče taktiky. Kluci to zvládli takticky velmi dobře a naše šance přišla v nastavení. Všichni hráči zaslouží absolutorium, smekám před nimi klobouk. Není jednoduché hrát v deseti proti tak kvalitnímu soupeři."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Zápas byl hodně ovlivněný vyloučením a naším nekvalitním výkonem. Opava do toho vstoupila dobře, naopak my špatně. Vyloučení určilo ráz zápasu. Opava se logicky stáhla do bloku a my jsme museli dobývat. Vstřelili jsme vedoucí gól, ale když nepřidáte druhý, vždy může nastat to, co nastalo v nastavení. Upřímně musím říct, že Opava si za bojovnost a nezdolnost bod zasloužila. Zaslouží absolutorium, že i v deseti a v tomhle počasí to takhle vydřeli. Pro nás je to samozřejmě krutý trest, ale nepodali jsme týmový výkon."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články