Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Stínadla se vítězství Teplic opět nedočkala, v duelu s Karvinou neviděla ani gól

Střelecké trápení fotbalistů Teplic pokračuje. Potřetí z posledních čtyř kol neskórovali, což vedlo tentokrát k bezbrankové remíze s Karvinou. Obě mužstva proto zůstávají na chvostu tabulky i po osmém kole. Trenér Severočechů Stanislav Hejkal obdržel po závěrečném hvizdu červenou kartu za protesty a byl vyloučen jako první kouč v české nejvyšší soutěži.

Domácí nastoupili bez ofenzivního univerzála Hory, který by mohl přestoupit do Slavie. "S trenérem jsme se dohodli, že Kubu nenasadíme, protože vzhledem k vyjednávání se Slavií není v hlavě nastaven na utkání," uvedl sportovní ředitel klubu Štěpán Vachoušek.

První poločas toho mnoho neukázal. Ve 13. minutě zakroutil domácí záložník Kučera přímý volný kop do Hrdličkovy náruče a po téměř půl hodině poslal Jeřábek dalekonosný pas na hranici vápna na Moulise, nicméně hostující obránce Rundič odkopl míč nad vlastní branku.

V 37. minutě vyběhl domácí gólman Grigar za balonem, ale po špatné komunikaci s Jeřábkem ho odhlavičkoval na protihráče Janečku, který však nabídnutou příležitost nezužitkoval a vystřelil hodně vedle. Slezané se neprosadili ani po Gubově střele a Petránově hlavičce.

Domácí byli ve druhém poločase jednoznačně aktivnější, ale žádnou příležitost neproměnili v gól. Necelé dvě minuty po přestávce hlavičkoval Jeřábek mimo. Mezi tři tyče nezamířil v 55. minutě ani jeho spoluhráč Žitný, který o osm minut později nevyzrál na Hrdličku přízemní střelou, a v 72. minutě hlavičkoval v dobré pozici nad Jakub Mareš.

Teplice sice s Karvinou neprohrály v lize ani posedmé, v soutěži ovšem vyhrály pouze jediný z posledních 13 duelů a před vlastními příznivci se nedočkaly tří bodů pošesté za sebou. Karviná bodovala ve čtyřech z uplynulých pěti kol, v nichž třikrát remizovala. Z dosavadních šesti bodů jich pět získala venku.

FK Teplice - MFK Karviná 0:0

Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Novák. ŽK: Trubač, Ljevakovič, J. Mareš, Vondrášek - Ndefe, Rundič, Smrž. Diváci: 3169.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, P. Mareš - Žitný, Ljevakovič, PÉŇëů (64. Vyhnal), Kučera, Moulis (80. Royo) - J. Mareš. Trenér: Hejkal.

Karviná: Hrdlička - Ndefe, Kouřil, Rundič, Čonka - Ba Loua (90.+3 Krivák), Janečka, Hanousek, Bukata (59. Petkov), Guba (66. Smrž) - Petráň. Trenér: Straka.

Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Utkání jsme měli zvládnout. Dostal jsem v závěru červenou kartu, byly tam nějaké emoce, to je moje věc. Musím přiznat, že jsme nehráli dobře první půli. Nehrají nám dobře klíčoví hráči ve středu pole, rozdíloví hráči Žitný, Kučera, Trubač, Moulis. To jsou fakta. V zápase, kdy jde o všechno a je to o jednom gólu, musí být rozdíloví hráči vidět. V prvním poločase jsme to nezvládli. Druhou půli se to malinko zlepšilo, ale přesto výkony v takhle důležitém zápase musí být vidět. Ten zápas se měl zvládnout, jsme zklamaní. Nedostali jsme gól, ale za celou sezonu jsme dali čtyři. Nedáváme góly a to je problém."

František Straka (trenér Karviné): "Remízu bereme. Přijeli jsme sem se záměrem bodovat a to jsme splnili. První poločas byl z naší strany velice kvalitní, velice dobrý. Akorát mě mrzí, že jsme nedokázali slibné šance po pravé straně více zúročit k tomu, abychom dokázali dát gól. Druhá půle byla více v režii domácích a měli jsme i trochu štěstí, protože tam měli nějaké věci, byli nebezpeční. Jinak si myslím, že bod byl z naší strany zasloužený."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články