Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Dynamo ukončilo sérii porážek. K vítězství nad Zlínem přispěl i navrátilec Rabušic

Po třech nezdarech za sebou se fotbalisté Českých Budějovic dočkali zisku plného počtu bodů. V osmém kole doma zdolali Zlín 2:0 a opustili barážové pozice. Ve 24. minutě otevřel skóre Patrik Brandner a konečný výsledek stanovil Michael Rabušic, který se na česká hřiště vrátil po působení v Maďarsku. 

Fotbalisté Českých Budějovic se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Pro hostující tým začalo utkání smolně. Po pár desítkách sekund se totiž zranil záložník Podio a musel ve čtvrté minutě střídat.

Kromě této situace nenabídl úvod zápasu příliš zajímavých akcí. Domácí se do ofenzivních manévrů pustili až zhruba po čtvrt hodině. V nadějné situaci však podskočil centr Ledecký a Schranz zase v těžké pozici nedokázal dostat míč mezi tři tyče.

Ve 23. minutě se už Jihočeši mohli radovat. Havelka ve středu hřiště posunul balon na Ledeckého, který našel na pravé straně Brandnera a jeho střela se od břevna odrazila do sítě. Českobudějovický záložník skóroval ve druhém ligovém zápase po sobě.

V první půli celkem neškodný Zlín po přestávce výrazně ožil. Hosté zrychlili hru a byli nebezpečnější v ofenzivě. Dvě velké příležitosti měl v 59. minutě Železník - nejprve jeho střelu vyrazil Staněk a z následného centru poslal zlínský útočník míč do břevna.

Opět Železník měl další velkou šanci v 73. minutě, kdy po chybě českobudějovické defenzivy běžel sám na branku, ovšem vysoko přestřelil.

Naděje "Ševců" utnul v závěru zápasu střídající Rabušic. Zkušený útočník, jenž přišel do Českých Budějovic během tohoto týdne, se v 84. minutě prosadil hlavou a pojistil domácím tři body.

Budějovice poprvé v sezoně zvítězily doma, bodovaly po třech porážkách za sebou a posunuly se na třinácté místo. Dvanáctý Zlín má po druhé ligové prohře v řadě o bod více.

Dynamo České Budějovice - Fastav Zlín 2:0 (1:0)

Branky: 23. Brandner, 84. Rabušic. Rozhodčí: Hrubeš - Blažek, Hock. ŽK: Čavoš - Džafič. Diváci: 3447.

České Budějovice: Staněk - Čolič, Havel, Kulhánek, Provod - Brandner, Havelka (79. Novák), Javorek, Čavoš, Schranz (88. Helešic) - Ledecký (72. Rabušic). Trenér: Horejš.

Zlín: Dostál - Hlinka, Buchta, Azackij (73. Pejša) - Fantiš, Jiráček, Podio (4. Železník), Mašek, Čanturišvili - Džafič (65. Hnaníček), Poznar. Trenér: Csaplár.

David Horejš (trenér Českých Budějovic): "V prvním poločase jsme chtěli soupeře hodně vysoko napadat. Myslím si, že to z naší strany byl hodně dobrý výkon. Ve druhé půlce nás Zlín zatlačil, prohrával, neměl co ztratit a nám navíc trošku docházely síly. Přesto si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. A jsem rád, že jsme vzadu udrželi nulu. Přál bych si, abychom na dnešní výkon dokázali navázat."

Josef Csaplár (trenér Zlína): "Poprvé, co jsem ve Zlíně, jsem hodně naštvaný. Pro to, co jsme předváděli v prvním poločase, nemám vysvětlení. Takhle špatný první poločas jsme ještě neodehráli. Bez nasazení, bez důrazu. Někteří hráči si tam dělali, co chtěli. Ve druhém poločase už jsme to byli zase my, ale neproměnili jsme šance."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články