Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP ve vodním slalomu 2024

Leverkusen v Bundeslize rozdrtil Hoffenheim. Nastoupili jen Kadeřábek a Schick, Hložek chyběl

Český souboj v německé lize skončil vítězstvím Leverkusenu, který Hoffenheim porazil jasně 4:1. Adam Hložek proti bývalému klubu nenastoupil kvůli problémům se stehnem, v základní sestavě Hoffenheimu figuroval z českých fotbalistů jen obránce Pavel Kadeřábek. Patrik Schick na druhé straně naskočil do hry v 86. minutě. Bayern Mnichov i díky hattricku Harryho Kanea zvítězil v Kielu 6:1 a jako jediný zůstal stoprocentní.

Martin Terrier z Leverkusenu
zdroj: Reuters

Bayer otevřel skóre v 17. minutě, když Boniface upláchl domácím obráncům a naservíroval míč před prázdnou branku Terrieriovi, jenž si připsal první trefu po letním přestupu z Rennes. O třináct minut později se opět uvolnil Boniface a tentokrát sám zvýšil na 2:0. Osm minut před poločasem snížil Berisha a vstřelil první branku Hoffenheimu v sezoně, jejímž autorem nebyl útočník Kramarič.

TSG se ve druhém dějství snažil o vyrovnání, ale v 72. minutě Geiger ve vápně fauloval Grimalda a penaltu nekompromisně proměnil Wirtz. Za další tři minuty zpečetil výsledek svou druhou brankou v zápase po pohledné individuální akci útočník Boniface.

Bayern Mnichov šel v Kielu do vedení už po 14 sekundách, kdy se trefil Musiala. Německý záložník vstřelil třetí nejrychlejší gól bavorského klubu v lize. Rychleji to zvládli pouze Giovane Elber v roce 1998 (11 sekund) a Lothar Matthäus v roce 1986 (13 sekund). V sedmé a třinácté minutě hosté potrestali dvě hrubky v rozehrávce Kielu gólem Kanea a pohlednou individuální akcí Musialy, jež skončila Rembergovou vlastní brankou.

Těsně před přestávkou se podruhé prosadil Kane a v 65. minutě skóroval střídající Olise. Jedinou branku domácích vsítil v 82. minutě Gigovič, ale poslední slovo měl kapitán anglické reprezentace, jenž v nastaveném čase dovršil hattrick z penalty.

Fotbalisté Lipska poprvé v sezoně ztratili, když doma remizovali s Unionem Berlín 0:0. Domácí měli v 74. minutě výhodu pokutového kopu, ale Openda jej neproměnil. Na lavičkách chyběli oba hlavní trenéři. Domácí Marco Rose nemohl vést tým kvůli disciplinárnímu trestu, kouč hostů Bo Svensson musel zápas vynechat vinou nemoci.

Mönchengladbach podlehl Stuttgartu 1:3. Za domácí skóroval Pléa, za VfB se dvakrát prosadil Demirovič a jednou Undav. Domácí Tomáš Čvančara do hry naskočil z lavičky v 76. minutě za konečného stavu. Proti Stuttgartu i Leverkusenu nastoupí v Lize mistrů pražská Sparta.

Nebodoval ani druhý nováček ze St. Pauli

Ani letošní druhý nováček Bundesligy své první body nepřidal, tým FC St. Pauli prohrál v Augsburgu 1:3. Oba soupeři se v nejvyšší soutěži utkali poprvé. Augsburg se jen těžko vzpamatovává z nevydařeného konce minulého ročníku, v němž prohrál pět posledních zápasů. V tom novém dosud získal jediný bod, ale v neděli konečně vyhrál.

Postarali se o to po změně stran nová posila z Dortmundu Wolf, Tietz a Kabadayi, který před sezonou přišel z regionální ligy z béčka Schalke. Pro hosty může být útěchou, že po dvanácti letech dali gól v bundeslize. Čtvrt hodiny před koncem ho vstřelil Boukhalfa.

Brémy zvítězily v Mohuči 2:1, přestože hrály půl hodiny v deseti. Mohuč spolu se závěrem minulého ročníku byla už jedenáct zápasů bez porážky, ale po restartu soutěže zatím sbírala jen remízy a prohrála s Brémami.

Na rychlý Duckschův gól z penalty ještě odpověděl Korejec I Če-song, ale střídající Kohn vstřelil vítězný gól, přestože hosté už hráli bez vyloučeného Rakušana Friedla. Pro Werder to byla první výhra po dvou remízách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články