Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Rekordní transfer Manchesteru City. Argentinec Álvarez zamíří dle médií do Atlética Madrid

Působení argentinského světového šampiona Juliána Álvareze v Manchesteru City je, zdá se, u konce. Úřadující mistr Premier League se podle britských médií dohodl na jeho přestupu do Atlética Madrid. Španělský celek má za čtyřiadvacetiletého útočníka zaplatit 75 milionů eur (1,9 miliardy korun), napsala BBC. Dalších 20 milionů eur (506 milionů korun) mohou Citizens získat na bonusech. Za vyšší částku podle Sky Sports dosud žádný fotbalista z klubu neodešel.

Julián Álvarez z Manchester City oslavuje gól v Premier League
zdroj: REUTERS autor: David Klein

Anglický mistr na Álvarezově prodeji enormně vydělá. Předloni ho koupil z River Plate za 14 milionů liber (asi 412 milionů korun).

Álvarez nastoupil za Manchester City ve 103 soutěžních zápasech, ale téměř polovinu z nich začal na lavičce náhradníků. I přesto v jeho dresu nastřílel 36 gólů. S klubem získal dvě trofeje v Premier League a oslavoval vítězství také v Champions League či FA Cupu. 

Na předloňském světovém šampionátu v Kataru dal čtyři góly včetně dvou branek v semifinále s Chorvatskem (3:0). Letos pomohl svou trefou Argentině i k postupu do finále Copa América, na které obhájila titul.

Zdroj
ČTK, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články