Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
EuroCup žen 2024/2025

Maresca neodolal vábení Chelsea. Po postupu s Leicesterem bude působit na Stamford Bridge

O nástupci Mauricia Pochettina je definitivně jasno. Argentinského trenéra nahradí na lavičce Chelsea italský stratég Enzo Maresca, který letos dovedl Leicester City k návratu do Premier League. Kromě Foxes působil také v Parmě a jako asistent Manuela Pellegriniho ve West Hamu. Stejnou funkci vykonával i pod Pepem Guardiolou v Manchesteru City.

Trenér Enzo Maresca na Stamford Bridge
zdroj: REUTERS

Pochettino skončil v Chelsea v květnu. Maresca bude čtvrtým stálým koučem Blues od příchodu nového majitele Todda Boehlyho před dvěma lety. Londýnský tým vedli také Thomas Tuchel a Graham Potter.

"Enzo se prezentoval jako vynikající trenér, který dosahuje působivých výsledků se zajímavým a charakteristickým herním stylem. Udělal na nás při rozhovorech velký dojem. Jeho ambice a pracovní morálka odpovídají představám našeho klubu," uvedla Chelsea v prohlášení.

"Nastoupit do Chelsea, jednoho z největších klubů na světě, je snem každého trenéra. Proto jsem z téhle příležitosti tak nadšený. Těším se na spolupráci s velice talentovanými hráči i zaměstnanci, abychom vytvořili tým, který bude pokračovat v tradici úspěchů klubu a na který budou naši fanoušci hrdí," řekl Maresca.

Chelsea pod Pocchettinovým vedením v uplynulé sezoně Premier League obsadila šesté místo a zajistila si účast v Konferenční lize.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články