Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Jsem tu osm let, už jsem dosáhl všeho. Guardiola připustil, že po příští sezoně odejde z Manchesteru City

Španělský trenér Manchesteru City Josep Guardiola připustil, že příští sezona může být v týmu úřadujícího anglického mistra jeho poslední. U Citizens, které od roku 2016 dovedl k šesti titulům a triumfu v Lize mistrů, mu vyprší smlouva.

Pep Guardiola
zdroj: Reuters autor: Lee Smith

"Spíž odejdu než zůstanu. Už jsem tu osm let," řekl Guardiola v nedělním rozhovoru s televizní stanicí Sky Sports krátce po zisku čtvrtého primátu v řadě.

"Už když jsme loni vyhráli v Istanbulu (finále Ligy mistrů), říkal jsem si, co tu ještě dělám. Je hotovo, už nic dalšího nezbývá," doplnil třiapadesátiletý trenér.

Úspěšnější než Guardiola je v Anglii pouze legendární sir Alex Ferguson, jenž s Manchesterem United získal 13 ligových titulů během 28 let.

Španěl ale v roce 2019 slavil se City historický domácí treble, loni zase kromě ligy a FA Cupu ovládl i Ligu mistrů. A čtyři tituly za sebou je rovněž anglický rekord.

"Momentálně nedokážu říct, jakou přesně mám motivaci pokračovat. Bývá to složité, když jste už dosáhli všeho," řekl někdejší defenzivní záložník Guardiola.

"Mám tu ještě smlouvu, jsem tady a užívám si to. Někdy jsem trochu unavený, ale jindy mě to baví," doplnil bývalý kouč Barcelony a Bayernu Mnichov.

"Kdyby mi někdo na začátku řekl, že získáme šest titulů během sedmi sezon, odvětil bych mu, že je blázen, protože to není možné," uzavřel jeden z nejúspěšnějších trenérů fotbalové historie na klubové scéně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články