Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Osmdesát tisíc fanoušků tleskalo v Madridu vestoje. Splnil jsem si sen, přiznal Mbappé

Francouzský útočník Kylian Mbappé se dočkal v Madridu velkolepého přivítání. Na oficiálním představení fanouškům oblékl před zaplněným stadionem poprvé dres Realu a mimo jiné řekl, že si splnil dětský sen. Uvítací slavnost na počest hvězdné akvizice sledovalo v ochozech podle informací médií takřka 80 tisíc příznivců Bílého baletu.

Kylian Mbappé při oficiálním představení v dresu Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

Pětadvacetiletý forvard nejprve po boku předsedy klubu Florentina Péreze podepsal pětiletou smlouvu a poté za bouřlivých ovací vystoupil na připravené pódium. V dresu s číslem devět mával fanouškům, skandujícím jeho jméno, a objal se s bývalým trenérem mužstva Zinédinem Zidanem, který mimochodem pozval Mbappého do klubu na návštěvu ještě coby teenagera v dobách, kdy v Realu sám hrál.

"Je to pro mě neuvěřitelný den. Od dětství jsem snil o tom, že budu jednoho dne hrát za Real Madrid, a dnes jsem tady před vámi. Hodně to pro mě znamená," řekl Mbappé fanouškům ve španělštině.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Real Madrid pojal představení Kyliana Mbappého velkolepě

Do Madridu dorazil týden poté, co s francouzskou reprezentací vypadl po porážce 1:2 se Španělskem v semifinále mistrovství Evropy. Produktivní snajpr odehrál turnaj v Německu takřka celý s ochrannou maskou kvůli zlomenině nosu z prvního utkání s Rakouskem.

Nová kapitola

Mbappému letos vypršela smlouva v Paris St. Germain, za který hrál od roku 2017. S pařížským klubem získal šest ligových titulů a čtyřikrát vyhrál Francouzský pohár. V roce 2020 byl s týmem i ve finále Ligy mistrů. V létě jako volný hráč podepsal pětiletý kontrakt s Realem.

Podle zahraničních médií by si měl mistr světa z roku 2018 a stříbrný medailista z předloňského šampionátu vydělat v Realu ročně 15 milionů eur (asi 370 milionů korun). Navíc se může těšit na astronomický podpisový bonus ve výši 100 milionů eur (téměř 2,5 miliardy korun), který by měl být rozložen do pěti splátek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články