Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pokud je šance, musíme o ni bojovat, řekl Procházka před zápasem s CSKA

Hlavně zpevnit obranu chtějí fotbalisté Plzně podle záložníka Romana Procházky v úterním zápase základní skupiny Ligy mistrů v Moskvě proti CSKA. Defenzivu má totiž Viktoria vůbec nejhorší ze všech účastníků hlavní fáze této elitní soutěže. Úterní zápas můžete sledovat od 18:55 v on-line reportáži na webu ctsport.cz

Devětadvacetiletý slovenský hráč věří, že Viktoria dokáže navázat na dobrý výkon z prvního vzájemného duelu na západě Čech, v němž gólem z penalty v nastaveném čase smolně přišla o výhru a remizovala 2:2.  

"Ten zápas nám ukázal, že máme šanci. Dali jsme jim dva góly, takže je to mužstvo, s kterým se dá určitě hrát. Důležitý bude náš výkon, abychom byli stoprocentní vzadu, nedělali žádné chyby a nějak je eliminovali," řekl Procházka před odletem do Moskvy.  

Při úvodní domácí remíze s CSKA vedla Plzeň 2:0, ale vedení neudržela. Další tři zápasy ve skupině prohrála a se 14 góly má vůbec nejhorší obranu celé skupinové fáze.  

"Hrajeme proti velmi kvalitním mužstvům, téměř nejlepším na světě. Je to hodně těžké. Víme však, že defenziva je asi prvořadá. Víme, že to musíme zlepšit, a věříme, že právě v Moskvě ta defenziva bude stoprocentní. To je možná klíč k úspěchu," přemítal Procházka.  

CSKA doma minule podlehl AS Řím 1:2, předtím však v ruské metropoli dokázal porazit obhájce trofeje Real Madrid 1:0. "Viděli jsme i v domácím zápase, že mají silné individuality. Jsou silní na balonu, velmi dobře u nás kombinovali, hlavně ve druhém poločase. Porazili Real Madrid a jejich kvalita je obrovská. Ale my jsme na to připraveni. Něco už jsme viděli a ještě si to budeme rozebírat," uvedl Procházka.  

Jeho celek je poslední v tabulce a k udržení naděje na třetí místo, které znamená účast v jarní fázi Evropské ligy, potřebuje vyhrát nebo remizovat 2:2 a výš. "Pokud je nějaká šance, tak o ni musíme bojovat," dodal Procházka.

Hra Plzně byla tématem Fotbal fokus podcastu:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články