Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slibný začátek nestačil. Plzeň prohrála 0:5 a ztratila naději na postup ze skupiny

Real Madrid uštědřil Viktorii Plzeň ve Štruncových sadech debakl 5:0. Skóre po krásné individuální akci otevřel Karim Benzema a druhý gól přidal Casemiro. Benzema se pak trefil podruhé a čtvrtou branku vsítil Gareth Bale. Ve druhém poločase uzavřel účet vtipným dloubáčkem Tony Kroos. AS Řím vyhrálo nad moskevským CSKA 2:1, a Západočechům tak zhasla naděje na postup do vyřazovací fáze nejprestižnější evropské klubové soutěže.

Radost hráčů Realu Madrid
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Plzeň na soupeře vlétla, na všech hráčích byla patrná velká snaha. Jenže Nacho si srazil balon jen na břevno a pak přišly chyby domácích. První čtvrthodina gól nepřinesla a to nakonec rozhodlo. Také spolu s následnými západočeskými chybami.

"První poločas víceméně rozhodl o výsledku. Začátek přitom nenasvědčoval tomu, že by zápas měl být během 20. až 37. minuty rozhodnutý. Měli jsme gólovou příležitost, ale neproměnili jsme ji. S takovým soupeřem máte šanci, pokud z toho dáte gól," uvedl trenér Pavel Vrba.

"Na začátku jsme měli náznaky jako v Madridu, ale pak Real ukázal kvalitu. V podstatě z každé střely dali gól a bylo po zápase. Nemyslím si, že bychom polevili, ale oni prostě ze všeho dali gól. Škoda, že jsme inkasovali ze standardek a že jsme neproměnili na začátku něco z našich šancí. Byla ale skvělá atmosféra," shrnul dění na hřišti Aleš Čermák.

Pouhé tři černé minuty pro domácí. Benzema se nikterak složitě prokličkoval k úvodnímu gólu a pak dostal Casemiro mimořádný prostor, aby mohl po rohu hlavičkovat za Hruškova záda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Viktoria Plzeň - Real Madrid

Benzema byl při chuti a dokončil krásný signál. Další bleskovou akci pak zakončil Bale a bylo o všem jasno. "Když dostanete dva góly během tří minut s takovým soupeřem, na psychiku je to hrozně náročné. Chovali jsme se při těch standardních situacích spíš jako dorostenci než dospělí," uvedl Vrba.

"Bylo to o kvalitě soupeře. Do 20. minuty to bylo vyrovnané, ale muselo by nám tam něco padnout. Pak dostaneme tři branky ze standardek, to se nesmí stát," doplnil plzeňský záložník Jan Kopic.

Domácí začali i druhou půli slibně. Kopic se dvakrát dostal do zakončení, ale v obou případech ho vychytal Courtois. Jeho branku po hodině hry minul Hrošovský a nenavázal na svůj gól z Madridu. Ve druhém poločase nicméně španělský velkoklub hru kontroloval, ale proměnil jen jeden z brejků povedeným Kroosovým obloučkem.

Plzeňští v závěru měli i štěstí, protože Bale nejprve skóroval z ofsajdu a poté napálil břevno. Západočeši tak v pohárech přišli o domácí sérii bez porážky, která se zastavila na sedmi zápasech. Vyprodaná Doosan Arena přesto domácí fotbalisty ocenila potleskem.

"Chtělo to dát gól, aby nám to zvedlo psychiku. Já dělal vše pro to, abych se dal dohromady a nenechal si dvakrát utéct možnost hrát s Realem. Akorát to mohlo dopadnout lepším výsledkem," uvedl po utkání Jan Kopic.

"Šli jsme do zápasu plně koncentrovaní a bylo to vidět. V úvodu jsme měli trochu štěstí, ale jinak mi dnešní zápas přišel z naší strany velmi pěkný. Dali jsme překrásné góly. Samozřejmě když vyhrajete v pohárech venku 5:0, nemůžu být jinak než spokojený a šťastný," doplnil dočasný kouč Realu Santiago Solari.

Čeští šampioni vyrovnali svoji nejtěžší porážku v LM, stejným výsledkem venku prohráli s Bayernem Mnichov (2013) a v říjnu s AS Řím. Plzeň ve skupině G zůstala i po čtvrtém kole poslední s jedním bodem. Příštím soupeřem Viktorie bude 27. listopadu CSKA Moskva, jež má čtyři body.

Viktoria Plzeň - Real Madrid 0:5 (0:4)

Branky: 20. a 37. Benzema, 23. Casemiro, 40. Bale, 67. Kroos. Rozhodčí: Aytekin - Beitinger, Foltyn - Siebert, Stegemann (všichni Něm.). ŽK: Nacho (Real). Diváci: 11.483 (vyprodáno).

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Procházka, Hrošovský - Havel (38. Petržela), Čermák (61. Hořava), Kopic - Chorý (80. Řezníček). Trenér: Vrba.

Real: Courtois - Odriozola, Ramos (59. Sánchez), Nacho, Reguilón - Kroos (83. Isco), Casemiro, Ceballos - Vázquez, Benzema (62. Vinícius), Bale. Trenér: Solari.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články