Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Takhle se hraje vrcholový fotbal na klubové úrovni, řekl Vrba po debaklu s Realem

Názornou ukázku, jak se hraje fotbal na nejvyšší klubové úrovni, absolvovali podle plzeňského trenéra Pavla Vrby jeho svěřenci v domácím utkání s Realem Madrid. Západočeši sice s vítězem posledních tří ročníku Ligy mistrů většinu zápasu drželi krok, na střely prohráli jen 12:14, ale i přesto utrpěli v Doosan Areně debakl 0:5.

Trenér Plzně Pavel Vrba (vpravo) během utkání s Realem Madrid
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Musíme si uvědomit, že jsme hráli proti mužstvu, které třikrát za sebou vyhrálo Ligu mistrů. Přiznejme si, že kvalita většiny fotbalistů Realu Madrid je jinde. My jsme možná měli jednoho nebo dva hráče, kteří se jim trošku vyrovnali, ale u nich jich bylo mnohem víc," řekl Vrba.

"Real zaslouženě vyhrál 5:0, podívejme se pravdě do očí. Budeme se na druhý vzájemný zápas dívat spíše tímto způsobem: podívejte se, takhle se hraje vrcholový fotbal na klubové úrovni," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Viktoria Plzeň - Real Madrid

Jeho svěřenci, kteří před dvěma týdny podlehli "Bílému baletu" na stadionu Santiaga Bernabéua těsně 1:2, odehráli s Realem herně mnohem vyrovnanější partie než v roce 2011 s dalším španělským gigantem Barcelonou.

"V Barceloně jsme byli kritizovaní, že jsme ani jednou nevystřelili na bránu. Teď budeme zase kritizovaní za výsledek 0:5, i když jsme dvanáctkrát vystřelili. Tentokrát jsme byli v ofenzivě výrazně lepší, ale Real nás v kvalitě zakončení jednoznačně přehrál, a proto výsledek dopadl tak, jak dopadl," prohlásil Vrba. "Fanoušci jsou možná rádi, že přijelo slavné mužstvo jako Real Madrid, ale já jsem smutný, že jsme prohráli 0:5," dodal zkušený stratég.

Slibný start nestačil

Viktoria v úvodních minutách neproměnila dvě slibné šance, připsala si mimo jiné břevno a pak inkasovala ve 20., 23., 37. a 40. minutě čtyři góly. "První poločas víceméně rozhodl o výsledku. Během začátku utkání to přitom nevypadalo, že by mělo být tak brzy rozhodnuto. Měli jsme gólovou příležitost, ale neproměnili jsme ji. S takovým soupeřem máte šanci, pokud z toho dáte gól," konstatoval Vrba.

"Real pak rozhodl z individuální akce Benzemy a dvou standardek. Když dostanete dva góly v průběhu tří minut s takovým soupeřem, na psychiku je to náročné a sebevědomí jde dolů. Pak už soupeř zápas kontroloval." 

Čtyřiapadesátiletého kouče mrzelo, že Západočeši inkasovali po standardkách. "Chovali jsme se při těch situacích spíše jako dorostenci, než jako dospělí a pykali jsme za to. Vidím chybu ve špatném osobním bránění hráčů. Ve velkém vápně je to hlavně o soubojích, my je oba prohráli, a proto jsme dostali góly," konstatoval Vrba.

Plzeň ztrácí na posledním místě skupiny tři body na CSKA Moskva a před duelem v Rusku má stále naději na obsazení třetího místa, které znamená účast v jarní části Evropské ligy. "Jsem rád, že AS Řím pro nás udělal výsledek, abychom v Moskvě ještě mohli hrát o postup do Evropské ligy. Bylo by velice dobré, kdyby se nám to ze třech účastí v Lize mistrů pokaždé podařilo. To by byl z našeho pohledu vrchol, co můžeme v soutěži dokázat," zakončil Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články