Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Plzeň v prvním utkání předkola porazila slovinský Maribor 3:1

Plzeň – Domácí Viktorie do utkání vstoupila nadmíru aktivně a ze své snahy vytěžila i první branku, o kterou se postaral po rohovém kopu Marián Čišovský. Postupně však tlak domácích upadal a Maribor se dostával do ráže, což však nekorunoval brankou. Právě naopak - ve druhé půli dorazil míč do sítě agilní Vladimír Darida a Plzeň vedla již 2:0. O dvoubrankové vedení sice Vrbovi svěřenci záhy přišli, jejich závěrečnou snahu však v samém závěru dovršil střídající Ďuriš. Plzeň vyhrála 3:1 a v domácím střetnutí vybojovala důležitou výhru.

Plzeň slaví branku v síti Mariboru
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

Plzeň do utkání vstoupila svižně a tvořila si pro sebe jeden nebezpečný atak za druhým. Na hlavičku Hořavy sice nejprve Handanovič reagovat nemusel, neboť skončila nad břevnem branky, na následný pokus Čišovského nicméně už ano. Brankáři Mariboru to však bylo málo platné – k Mariánu Čišovskému propadl míč po centr Vladimíra Daridy a stoper Plzně zachoval i v pádu chladnou hlavu. Míč poslal za bezmocného Handanoviče a Viktorie v osmé minutě slavila kýžené vedení. Lepší start si trenér Pavel Vrba i jeho hráči na hřišti ani nemohli přát.

Fanoušci hlasitě oceňovali kombinační a odvážnou plzeňskou hru, ta však bohužel netrvala dlouho - Viktorie jako by se zatáhla a vedení chtěla jen bránit. Maribor se postupně po nervózním úvodu osměloval, nebezpečný byl útočník Tavares a někteří z ofenzivních záložníků hostí rovněž hrozili dalekonosnými pokusy. Plzeň se omezovala jen na vystihování případných nepřesností, což však v prvním poločase nepřineslo pražádný efekt. Výjimkou z řečeného tak zůstala jen v samém závěru první půle příležitost Milana Petržely. Jeho zbrklý a razantní pokus však šel mimo tři tyče.

Plzeň do druhé půle vstoupila na první pohled unaveně, ligový zápas se Spartou si zřejmě vybral svou daň. Maribor naopak pokračoval ve svém přičinlivém výkonu, Kozáčika ohrožovali střelci soupeře především zdálky. Dlouho to tak vypadalo na bezbrankový poločas, avšak Vladimír Darida byl proti - dorazil do sítě střílený pas spoluhráče a poslal svůj tým do vedení 2:0. To však netrvalo dlouho, neboť záložník Mariboru Mejač proměnil jeden ze zmíněných dalekonosných pokusů. Na jeho oblouček Kozáčik dosáhnout nemohl.

Plzeň si však schovávala ještě jednu branku - v samém závěru, takřka v poslední minutě, se totiž prosadil střídající Michal Ďuriš. Jeho razantní střela ze vzdálenosti dvou metrů Handanoviče přibila k zemi a Viktorii Plzeň pomohla k velice výhodnému výsledku do odvety. Výsledek 3:1 je pro druhou část souboje velmi povzbudivý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Maribor

Viktoria Plzeň - NK Maribor 3:1 (1:0)

Branky: 8. Čišovský, 58. Darida, 90. Ďuriš - 66. Mejač. Rozhodčí: Benquerenca - Ricardo Santos, Joao Santos (všichni Portug.). ŽK: Hořava, Ďuriš - Cvijanovič. Diváci: 11.158.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Hořava, Horváth - Petržela (77. Rajtoral), Darida (86. Tecl), Kovařík - Wágner (62. Ďuriš). Trenér: Vrba.

Maribor: Handanovič - Milec (84. Derviševič), Rajčevič, Potokar, Viler - Mejač, Mertejl - Bohar, Cvijanovič, Ibraimi (88. Mendy) - Tavares. Trenér: Čačič.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články