Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

Penalty v hlavní roli: Bilbao dvě nedalo a Girona z ní rozhodla po faulu na Krejčího

Fotbalisté Girony s Ladislavem Krejčím v sestavě udolali v 9. kole španělské ligy Athletic Bilbao 2:1. Zápas, v němž hosté neproměnili dva pokutové kopy, rozhodl Stuani, který v deváté minutě nastaveného času proměnil penaltu za faul na českého reprezentanta v pokutovém území Bilbaa.

Fotbalisté Girony
zdroj: Reuters autor: Isabel Infantes

První pokutový kop promarnili hosté v 28. minutě, Berenguerovi lapil střelu k tyči argentinský brankář Gazzaniga. Krátce poté dostal Krejčí žlutou kartu za faul. V 39. minutě si domácí zadák Gutiérrez naběhl na soupeřovo malé vápno, ale Asprillův centr z pravé strany nechal bez povšimnutí letět dál na branku a míč skončil v síti. Bilbao ale za dvě minuty vyrovnalo, když Sancet přetlačil v souboji Krejčího a zblízka zakončil.

Po změně stran kopal penaltu Iňaki Williams. Ani on ji nedal, kvůli předčasnému vyběhnutí domácího gólmana se ale opakovala a se střelou doprostřed neuspěl ani Herrera. V nastavení odpískal rozhodčí za držení Krejčího pokutový kop i pro Gironu a Uruguayec Stuani ho se štěstím proměnil. Girona v lize bodovala potřetí za sebou, naopak série Bilbaa bez porážky po čtyřech zápasech skončila.

Realu se zranil Carvajal, s nímž klub prodloužil smlouvu

Španělský mistr Evropy Dani Carvajal si v sobotním ligovém zápase přetrhl dva vazy v kolenu a bude fotbalistům Realu Madrid chybět několik měsíců. Na instagramu potvrdil, že ho čeká operace. Klub následně oznámil, že s ním prodloužil smlouvu do roku 2026.

Dvaatřicetiletý obránce utrpěl zranění v samém závěru vítězného utkání (2:0) v souboji se záložníkem Villarrealu Yeremym Pinem. "V nemocnici mi potvrdili vážné zranění zkříženého vazu, musím na operaci a přijdu o několik měsíců. Už se nemůžu dočkat, až začnu s rehabilitací a vrátím se jako bestie," napsal Carvajal. S poraněným kolenem jej v nastaveném čase zdravotníci odnesli na nosítkách.

Představitelé Realu upřesnili diagnózu své opory, v pravém kolenu má Carvajal nejen přetržený zkřížený vaz. "Ale i vnější postranní vaz a také přetrženou podkolenní šlachu," informovali.

Španělská fotbalová liga – 9. kolo:

Girona – Bilbao 2:1 (39. Asprilla, 90.+9 Stuani z pen. - 41. Sancet).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články