Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pamplona šokovala Barcelonu, nastřílela jí čtyři góly

Barcelona poprvé v ligovém ročníku prohrála. V 8. kole španělské ligy ji jasně přehrála Pamplona, která dokázala skórovat hned čtyřikrát. Dvakrát se prosadil Ante Budimir Vedoucí tým tabulky dvěma góly jen korigoval prohru 2:4. Naopak Getafe ukončilo čekání na první letošní vítězství, když porazilo Alavés 2:0.

Hráči Osasuny slavící s diváky
zdroj: REUTERS autor: Vincent West

V Pamploně se v 18. minutě domácí Zaragoza u postranní čáry zbavil Koundého a přesným centrem našel hlavu Budimira, který otevřel skóre. O deset minut Zaragoza převzal průnikovou přihrávku Ibáňeze, uprchl obráncům Barcelony, kličkou oklamal brankáře Peňu a skóroval do odkryté branky.

Barcelona snížila v 53. minutě zásluhou branky Víctora, jenž skóroval v La Lize vůbec poprvé. Brankář Pamplony Herrera nejprve chyboval v rozehrávce a krátce na to jej z dálky se štěstím prostřelil Víctor.

Osasuna si vzala dvougólové vedení zpět v 72. minutě. Po Domínguezově faulu na Budimira ve vápně sám chorvatský útočník proměnil nařízenou penaltu. Pět minut před koncem zvýšil na 4:1 střídající Bretones. V 90. minutě zpečetil konečný výsledek Yamal. "Barca" je první s 21 body, čtyři před druhým Realem Madrid, který má zápas k dobru a v neděli se utká s městským rivalem Atléticem.

Skóre otevřel ve 42. minutě z přímého kopu Mauro Arambarri. Střela uruguayského záložníka se odrazila od hlavy jednoho z hráčů ve zdi do protipohybu brankáře Sivery. Arambarri se prosadil podruhé za poslední čtyři utkání, před tím čekal na přesnou trefu 66 ligových zápasů. První tříbodový zisk domácím pojistil v 57. minutě z penalty Luis Milla.

Alavés prohrál podruhé za sebou a je osmý. Getafe posunula první výhra na 14. místo neúplné tabulky.

San Sebastian šel do vedení v osmé minutě zásluhou Kuba a další dvě branky přidal v 80. a 92. minutě Oskarsson, jenž v létě přišel z FC Kodaň a v předkole Konferenční ligy nastoupil do obou zápasů proti Baníku Ostrava. Islandský útočník se po přestupu trefil vůbec poprvé.

Real Sociedad uspěl po šesti soutěžních zápasech. V lize zvítězil pouze ve druhém kole na půdě Espaňolu Barcelona (1:0) a ve středu odstartoval své působení v Evropské lize remízou 1:1 na půdě Nice. V rámci druhé nejprestižnější evropské soutěže klub z Baskicka 7. listopadu přivítá také Viktorii Plzeň.

Španělská fotbalová liga – 8. kolo:

Getafe  Alavés 2:0 (42. Arambarri, 57. Milla z pen.), Vallecano  Leganés 1:1 (8. Camello  55. Cruz), San Sebastian  Valencie 3:0 (80. a 90.+2 Oskarsson, 8. Kubo), Pamplona  FC Barcelona 4:2 (18. a 72. z pen. Budimir, 28. Zaragoza, 85. Bretonese  53. Víctor, 89. Yamal).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články