Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Correa sebral v derby Realu výhru, Girona s Krejčím v obraně uhrála ve Vigu bod

V madridském derby zařídil ve španělské lize remízu fotbalistům Atlética v nastaveném čase Correa. Real je v tabulce druhý tři body za Barcelonou. Podruhé nastoupil v základní sestavě španělské Girony fotbalový reprezentant Ladislav Krejčí a jeho tým remizoval na stadionu Celty Vigo 1:1. Girona vedla gólem, který dal Herrera ve 38. minutě a v 81. minutě vyrovnal Aspas. Fotbalisté Villarrealu v dohrávce 8. kola porazili doma Las Palmas 3:1 a v tabulce se posunuli na třetí místo.  

Angel Correa se raduje z vyrovnání v zápase Atlético – Real
zdroj: Reuters autor: Juan Medina

Real se v případě výhry mohl přiblížit na jeden bod k Barceloně. Měl k tomu blízko, v 64. minutě otevřel skóre Militao. Domácí fanoušci pak zaházeli trávník různými předměty. Terčem jejich útoků byl hlavně gólman Courtois. Zápas byl přerušen, pokračovalo se po dvaceti minutách.

Derby nakonec vítěze nemělo a oba madridské týmy udržely neporazitelnost v soutěži. V nastavení vyrovnal Correa. Asistent sudího původně signalizoval ofsajd, videorozhodčí však potvrdil, že branka byla regulérní. Na závěr ještě domácí Llorente dostal červenou kartu.

Krejčí zatím hrál za svůj nový tým v soutěžním zápase od začátku jen dvakrát. V Lize mistrů proti PSG a pak ještě ve španělské lize ve Valencii.

Ve Vigu se postavil po bok zkušeného nizozemského stopera Blinda, který v prvním poločase nahrál na gól Herrerovi a brzy po přestávce musel být kvůli zranění střídán. Domácí v závěru vyrovnali a ve středu tabulky mají o bod více než jejich soupeř.

Girona bude ve středečním zápase Ligy mistrů hostit Feyenoord, nedávný kapitán Sparty tak narazí na svého bývalého kouče Priskeho.

Villarreal za druhým Realem Madrid zaostává jen o bod, další tři navíc má Barcelona. Las Palmas je poslední. Favorita dostal do vedení těsně před poločasovou pauzou francouzský útočník Nicolas Pépé. Brzy po návratu ze šaten vyrovnal Fábio Silva, ale v závěru se hráči Villarrealu dvakrát prosadili a po dvou nečekaných porážkách s Las Palmas v minulé sezoně se radovali z výhry.

Španělská fotbalová liga – 8. kolo:

Celta Vigo – Girona 1:1 (81. Aspas – 38. Herrera), Bilbao – FC Sevilla 1:1 (36. Jauregizar – 90.+3 vlastní Padilla), Atlético Madrid – Real Madrid 1:1 (90.+6 Correa – 64. Militao), Villarreal  Las Palmas 3:1 (45. Pépé, 85. Barry, 90.+7 Baena – 47. Silva).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články