Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

Bayern ztratil ve Frankfurtu výhru v nastaveném čase, Lipsku vystřelil tři body Openda

Jen Bayern Mnichov a Lipsko zůstávají po šestém kole fotbalové Bundesligy bez porážky. Tabulku vede lepším skóre Bayern, který ve Frankfurtu, který je o bod třetí, dvakrát vedl, ale nakonec výhru ztratil v nastaveném čase, kdy za domácí vyrovnal na 3:3 Marmúš. Lipsku vystřelil všechny body na stadionu Heidenheimu Openda, který dal jediný gól zápasu.

Frankfurt – Bayern
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

Ve Frankfurtu v 15. minutě propálil pětici bránících fotbalistů na malém vápně Kim Min-če, ale zanedlouho vyrovnal Marmúš a další rychlý protiútok domácích zakončil Ekitiké. Také druhý gól Bayernu byl podobný tomu prvnímu, ani tentokrát shluk frankfurtských hráčů brankáři Santosovi nepomohl.

Po změně stran poslal hosty do vedení 3:2 střelou k tyči dvaadvacetiletý francouzský středopolař Olise a Bayern mířil k vítězství. Jenže ve čtvrté minutě nastaveného času vyrovnal po dalším brejku nejlepší ligový střelec Marmúš, egyptský útočník skóroval poosmé v ročníku.

Lipsko v Lize mistrů dvakrát těsně prohrálo, ale v Bundeslize se mu daří, v šesti zápasech dostalo pouze dva góly. Jeho obranu překonali jen mistři z Leverkusenu, ale nakonec stejně podlehli 2:3.

Hosté mohli jít na stadionu Heidenheimu do vedení v 52. minutě, ale Šeškův gól po přezkoumání videozáznamu neplatil kvůli předchozímu nedovolenému zákroku. Krátce poté rozhodl zápas střelou z úhlu belgický útočník Openda, který se prosadil počtvrté v sezoně. Heidenheim byl nejblíže k vyrovnání při Schöppnerově střele do břevna.

Německá fotbalová liga – 6. kolo:

Heidenheim – Lipsko 0:1 (59. Openda), Frankfurt - Bayern Mnichov 2:3 (22. a 90.+4 Marmúš, 35. Ekitiké - 15. Kim Min-če, 38. Upamecano, 53. Olise).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články