Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
HSF System Cup 2024

Leverkusen senzačně remizoval s nováčkem z Kielu, Dortmund padl v Berlíně

Úřadující mistr německé ligy z Leverkusenu v 6. kole nečekaně zaváhal, když remizoval s nováčkem z Kielu 2:2, přestože měl po osmi minutách dvoubrankový náskok. Český reprezentant Patrik Schick nastoupil za domácí v 70. minutě, ale ani po jeho příchodu už se skóre nezměnilo. Union Berlín si doma vyšlápl na Dortmund (2:1) a přeskočil ho v tabulce.

Zklamaní fotbalisté Leverkusenu v čele s trenérem Xabim Alonsem
zdroj: REUTERS autor: Thilo Schmuelgen

Jak už bylo zmíněno, Leverkusen vedl nad Kielem 2:0 už po osmi minutách. Nejprve se trefil Boniface a krátce po něm zvýšil Hofmann. Nigerijský útočník mohl po necelé půlhodině navíc zvýšit na 3:0, ale jeho gól odvolal videorozhodčí kvůli ofsajdu. Kielu se naopak v nastavení prvního poločasu podařilo snížit poté, co se Geschwill po rohovém kopu prosadil hlavou.

Do druhé půle poslal hostující kouč Marcel Rapp někdejší velkou naději německého fotbalu Arpa. A právě čtyřiadvacetiletý útočník v 69. minutě srovnal na 2:2, když proměnil penaltu po Frimpongově faulu na Gigoviče. Kiel se proto díky bodu odlepil ode dna, po dvou remízách je předposlední. Leverkusen, jenž v posledním zápase ligové fáze Ligy mistrů přivítá 29. ledna pražskou Spartu, je pátý.

Vogt skóroval po 10 letech

Union Berlín šel proti Dortmundu do vedení ve 26. minutě, když Schlotterbeck ve vápně fauloval Hollerbacha a penaltu proměnil Vogt. Třiatřicetiletý obránce se v Bundeslize prosadil poprvé po deseti letech a ukončil rekordní 275 zápasů trvající gólový půst.

Těsně před poločasem navíc zvýšil na 2:0 střelou z hranice vápna Vertessen. V 62. minutě se ale trefil hostující Ryerson, který v dresu Unionu dříve strávil šest sezon. Na víc se ovšem Borussia nezmohla a po porážce se propadla na sedmé místo. Union naopak poskočil na pohárové pozice a v neúplné tabulce je šestý.

Freiburg zvítězil v Brémách 1:0 zásluhou branky Doana z 75. minuty a posunul se na třetí místo.

Německá fotbalová liga – 6. kolo:

Bochum – Wolfsburg 1:3 (72. Boadu - 37. a 88. Wind, 21. Tomás), Brémy – Freiburg 0:1 (75. Doan), Leverkusen – Kiel 2:2 (4. Boniface, 8. Hofmann – 45.+5 Geschwill, 69. Arp z pen.), Union Berlín – Dortmund 2:1 (26. Vogt z pen., 45. Vertessen – 62. Ryerson), St. Pauli  Mohuč 0:3 (5. a 62. Burkardt, 16. Sieb).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články