Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

Muchová na titul v Pekingu nedosáhla, recept na Gauffovou nenašla ani do třetice

Úspěšné tažení Karolíny Muchové na turnaji WTA v Pekingu skončilo porážkou ve finále. Česká tenistka v něm nestačila na šestou hráčku světového žebříčku Coco Gauffovou z USA, které podlehla 1:6 a 3:6.

Karolína Muchová ve finále turnaje v Pekingu
zdroj: REUTERS autor: Florence Lo

Semifinalistka posledních dvou ročníků US Open Muchová v čínské metropoli neúspěšně usilovala o druhý titul na okruhu WTA v kariéře. Doposud oslavovala jen před pěti lety v Koreji. V letošní sezoně prohrála druhé finále. V červenci nestačila v rozhodujícím utkání o cennou trofej v Palermu na Číňanku Čeng Čchin-wen.

S Gauffovou prohrála Muchová i třetí vzájemný zápas. Loni na ni ztroskotala ve finále v Cincinnati a v semifinále US Open. Opět proti ní nezískala ani set. V Pekingu doplatila na 24 nevynucených chyb, Američanka jich udělala jen osm.

"Nakopala mi zadek. Doslova a znovu. Utkání proti mně musíš mít opravdu ráda," řekla Muchová soupeřce během pozápasového rozhovoru na kurtu. "Bylo to opravdu těžké a (soupeřka) ukázala, jak skvělou sportovkyní je," doplnila česká tenistka.

O osm let mladší Gauffová získala osmý titul na okruhu WTA a sedmý na tvrdém povrchu. V novém pořadí světového žebříčku si polepší na čtvrté místo. Muchová, která vinou zraněného zápěstí vynechala první polovinu sezony, poskočí z devětačtyřicáté pozice na třicátou.

"Chtěla bych Karolíně pogratulovat. Je skvělé ji vidět zpět na tour a je úžasné, jak se vrátila do sezony po všech svých zraněních. Je to vynikající hráčka a věřím, že bude hrát ještě spoustu finále," prohlásila Gauffová, která vyhrála první turnaj s novým trenérem Mattem Dalym.

Olomoucká rodačka nevstoupila do utkání dobře a po ztraceném servisu prohrávala 0:3. V šesté hře přišla česká hráčka o podání ještě jednou a do setu už se nedokázala vrátit. Jediný brejkbol si vypracovala až v závěru, nevyužila ho a úvodní sadu prohrála za třicet minut. Muchová ztratila set teprve podruhé na turnaji, do té doby se jí to stalo jen ve čtvrtfinále s Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Na začátku druhého setu měla svěřenkyně trenéra Emila Miškeho jednu z mála šancí na zdramatizování duelu. Hned zkraje získala brejk a ujala se vedení 2:0. Poté ale Muchová dvakrát servis neudržela a Gauffová čtyřmi hrami za sebou vývoj otočila.

Česká tenistka přišla nakonec o podání i v devátém gemu poté, co hned při prvním mečbolu zahrála míček do autu.

Tenisový turnaj žen v Pekingu (tvrdý povrch):

Dvouhra – finále:
Gauffová (4-USA) – Muchová (ČR) 6:1, 6:3.

Čtyřhra – finále:
Erraniová, Paoliniová (5-It.) – Chan Hao-Ching, V. Kuděrmětovová (7-Tchaj-wan/Rus.) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články