Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Je to nespravedlivé, není normální být vyřazen za žluté karty, rozčilovali se Senegalci

Vyřazení ze skupiny na žluté karty? Černý scénář se nakonec v případě Senegalu naplnil. Africký celek doplatil na vyšší počet napomenutí v turnaji, než měli Japonci, a do play-off tak postoupil asijský zástupce na úkor Senegalců. Ti byli po zápase značně rozladěni z kritéria fair play.

Niang ze Senegalu vidí žlutou kartu v duelu proti Kolumbii
zdroj: Reuters autor: CARLOS GARCIA RAWLINS

Senegal měl po porážce 0:1 s Kolumbií stejný počet bodů i skóre jako Japonsko a oba týmy se v předchozím zápase rozešly smírně. O postupujícím tak muselo rozhodnout až předposlední kritérium fair play, v němž Senegalci nasbírali o dvě žluté karty více.

Posledním kritériem už by byl los, který přišel na MS na řadu jen jednou v roce 1990. Tehdy však mezi Nizozemskem a Irskem nerozhodoval o postupu, ale jen o tom, kdo skončí druhý a třetí ve skupině. Dál šly totiž tři celky.

"Disciplinární kritérium je prostě jedno z pravidel turnaje, takže to musíme respektovat. Nevím, jestli je to pravidlo kruté nebo ne. Samozřejmě bychom byli raději vyřazeni jiným způsobem, ale prostě takhle to je a my víme, jaká jsou pravidla," řekl senegalský trenér Aliou Cissé.

"Jsme zklamaní. Nikdy by vás nenapadlo, že budete vyřazeni z šampionátu proto, že sbíráte žluté karty. Myslím, že to je nespravedlivé. Není normální být vyřazen takto," uvedl senegalský záložník Alfred N´diaye.

Senegalci doplatili na tvrdší hru. V prvním zápase s Polskem dostali dvě žluté karty, s Japonskem tři a s Kolumbií jednu. Asijský celek byl napomínán jen čtyřikrát. "Byli jsme plně odhodláni, a možná proto jsme měli více žlutých karet. Hráčům před zápasem nemůžu říkat, ať nechodí do soubojů. Fotbal je kontaktní sport," podotkl kouč Cissé.

"Na téhle úrovni se nemůžete vždy kontrolovat. Někdy prostě chcete pomoci týmu, uděláte třeba z neohrabanosti faul a dostanete žlutou kartu. Samozřejmě je to součást hry, ale je kruté vypadnout kvůli kartám," dodal obránce Lamine Gassama.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články