Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Měli jsme dát gól, lituje Jílek, ale jinak je s hrou proti Seville spokojený

Dostali ve dvou zápasech čtyři góly, nedali žádný, přesto je trenér olomouckých fotbalistů Václav Jílek spokojený s tím, co jeho hráči předvedli. Sigma ve 4. předkole Evropské ligy v odvetě v Seville prohrála 0:3 a po porážce 0:1 na svém stadionu v soutěži končí.

Trenér Olomouce Václav Jílek
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Dvojzápas se Sevillou ukázal naši kvalitu, ochotu pracovat a schopnost poměřit se s takovým soupeřem. Ale také odhalil nedostatky. Je blbost říct po porážkách, že jsem spokojený, ale jsem spokojený s tím, jak jsme se prezentovali," hodnotil dvojutkání Jílek.  

"Z pohledu skóre 0:4 si každý řekne, že to byla jasná záležitost, ale my jsme s nimi chtěli hrát otevřený fotbal, aby i diváci viděli, že jsme schopni konfrontovat se se španělským týmem, i když si skoro každý myslel, že nemáme šanci. Z velké části se nám to povedlo," těšilo Jílka.  

Kouč věří, že podobné to může být i v zápasech Plzně proti španělskému gigantovi Realu Madrid ve skupině Ligy mistrů. "Já si nemyslím, že Real bude výrazně lepší než Sevilla. Jsou to srovnatelná mužstva. I Plzeň má šanci hrát vyrovnané zápasy, ale je to otázka strategie a volby taktiky. Sám jsem zvědavý, jak se bude prezentovat," prohlásil Jílek.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sevilla - Sigma Olomouc

Za hlavní rozdíl mezi Sevillou a Olomoucí označil práci s míčem a také koncovku. "Nejsem spokojený s tím, jak jsme řešili finální fázi. Alespoň jeden gól jsme měli dát. Ve dvojutkání jsme měli šest sedm šancí, ale gól žádný. Soupeř by s nimi naložil jinak. A obrovský rozdíl byl v rychlosti práce s míčem," uvedl dvaačtyřicetiletý kouč.  

Věří, že hráči si z obou utkání s těžkým soupeřem hodně odnesou. "Pokud hráč nemá sebereflexi, tak mu to nedá nic, ale pokud o tom hráči budou přemýšlet, tak jim to může dát hodně,“ myslí si Jílek. "Největší poznatek je to ale pro nás pro trenéry. My se považujeme za trenérský tým, který klade vysoké nároky na hráče, ale v takových zápasech vidíme, že tam jsou stále rezervy. Takže je to o tom donutit hráče pracovat v ještě větší intenzitě. Prostor na zlepšování tam je," upozornil Jílek.  

Kvůli takovým zápasům ho zpětně ještě víc mrzí, že Sigma v minulé sezoně neuhájila třetí místo v tabulce a nezajistila si účast ve skupinové fázi Evropské ligy. "Už jsem několikrát přemýšlel o tom, jaké by to bylo. Teď se ale můžeme soustředit plně na ligu, z toho pohledu se nám uleví, protože rytmus jsme teď měli rozbitý a jsme v kritické situaci. Ale dovedu si představit, že bychom si to působení v Evropě ještě prodloužili," zasnil se Jílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články